All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Rusu Lavinia Ruxandra, un alt talent romanesc

Rusu Lavinia Ruxandra, un alt talent ce canta la nai, insuficient cunoscut de catre romani.

A inceput sa cante la nai inca de la varsta de 9 ani. Rusu Lavinia Ruxandra si-a auzit in nenumarate randuri bunicul in timp ce canta la acest instrument fermecat. Nu a durat mult pana cand fascinatia si placerea de a asculta, s-a transformat in dragostea si pasiunea de a reproduce singura aceste sunete.

Primii pasi in studierea acestui instrument i-a facut singura, invatand din proprie initiativa sa interpreteze la nai o frumoasa melodie religioasa. Parintii au ramas impresionati de talentul copilului lor si si-au dat seama ca acesta nu trebuie irosit. Ca drept urmare, l-au contactat pe dirijorul Cristi Costea din Buzau care i-a devenit profesor indrumator pentru circa doi ani.

Incepand cu varsta de 12 ani, ca urmare a progreselor evidente ce le manifesta, a continuat studierea naiului la Bucuresti sub indrumarea maestrului Radu Simion .

De la varsta de 14 ani Rusu Lavinia Ruxandra studiat pianul, teoria muzicala si flautul

De la varsta de 14 ani a studiat pianul, teoria muzicala si flautul, la Liceul de Arta ,,Margareta Sterian” din Buzau.

Intrucat marele sau talent nu putea ramane neremarcat, i s-a incredintat dirijarea corului ,,Filadelfia” si a corului ,,Mioritei”, ambele din Buzau. Impreuna cu acestea a reusit sa impresioneze de nenumarate ori asistenta.

Visul sau este tot in domeniul muzical, astfel incat doreste sa aprofundeze naiul si flautul la Conservatorul din Bucuresti. Ulterior doreste sa faca o cariera si-n domeniul psihologiei, al doilea domeniu de care este pasionata.

Maestrul Marian Bucur (Focsani), ii este profesor indrumator actual.

loading...