All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

S-a întors în țară după mai bine de 15 ani petrecuți în Franța și a construit la câțiva kilometri de Zalău un adevărat colț de rai cu parfum de lavandă! Incredibil cum arată:

S-a întors în țară după mai bine de 15 ani petrecuți în Franța, hotărâtă să își ia viața în propriile mâini și să fie aproape de familie și de oamenii dragi. Dincolo de emoțiile unui nou început, a simțit că poate să facă ceva aici, în Sălajul natal, județ pe care mulți îl consideră lipsit de potențial turistic, dar de care Simona e tare atașată pentru că în aceste locuri încărcate de istorie și-a petrecut copilăria. Nu a pornit la drum cu un plan concret, ci cu o doză mare de optimism care a făcut-o să treacă peste toate greutățile, ajutând-o să transforme în realitate un vis frumos…cu parfum de lavandă. Da, pentru că Simona a adus aici, în Brebi, la câțiva kilometri de Zalău, o bucățică din regiunea Provence, când s-a apucat să cultive celebra plantă mov.

”La început, nu aveam nici un fel de informație despre cultivarea sau îngrijirea lavandei. Aveam o imagine romanțată, nicidecum detalii tehnice concrete care să mă ajute. Am încercat să fac o documentare pe internet, dar dincolo de site-urile care promit profituri uriașe în timp record dintr-o astfel de cultură, nu am găsit nimic”, spune Simona, amintindu-și de începuturile aventurii sale.

A lucrat ca manager de hotel în Avignon, în regiunea Provence, într-o zonă cunoscută în întreaga lume pentru lanurile sale mov ce se întind cât vezi cu ochii. Prietenii din Franța au fost cei care i-au venit în sprijin cu toate indicațiile despre ce înseamnă îngrijirea lavandei și astfel Simona a reușit să înceapă o cultură experimentală pe cei 2.500 de metri pătrați de teren pe care îi avea.

Nu a fost niciodată genul care să cedeze în fața provocărilor, așa că atunci când nu a găsit oameni care să vină la muncă, a investit într-un motocultor profesional și s-a apucat singură de treabă. Ziua continua să lucreze, de la distanță, pentru hotelul din Franța ca să se poată susține financiar, iar noaptea meșterea decorațiuni și mici obiecte de artizanat tematice pe care a început să le vândă sub brand-ul ”La Lavande”.

Cea mai mare provocare pentru Simona a fost însă renovarea casei de lut în care a stat o vreme, împreuna cu fetița sa, și care a fost transformată, între timp, într-o mică pensiune agroturistică. Era într-un stadiu deplorabil, când a cumpărat-o, dar după câteva luni de lucrări serioase, abia dacă o mai recunoști.

sursa: magazinuldecase.ro

loading...

Salut!

Te rugam sa distribui acest articol pentru a continua sa citesti!
Iti multumim frumos!

Inchide