10 reguli pentru orice dieta

Exista 10 reguli pentru orice dieta care au calitatea de a face demersul de a scadea in greutate si eficient, si sanatos. Aceste reguli realizeaza un echilibru in alimentatie, in conditiile unui aport caloric redus. Aceste 10 reguli care fac dieta eficienta pot sa insoteasca orice regim alimentar, fie ca este sau nu vorba despre o dieta care urmareste scaderea in greutate. Iata cele 10 reguli care fac o dieta eficienta, reguli care sunt tot atetea principii pentru o alimentatie sanatoasa.

1. Micul dejun zilnic. Micul dejun este cea mai buna cale pentru a fi eficient pe parcursul zilei, iar cele mai bune alegeri pentru micul dejun sunt cerealele integrale, fructele uscate, painea integrala, iaurul si sucurile naturale de fructe si legume, stoarse pe loc, scrie yahoo.

2. 20 de alimente in fiecare zi.  Studiile au dovedit ca necesarul integral de nutrienti: proteinie, lipide si glucide, plus vitaminele si minerale fundamental necesare zilnic nu se pot obtine decat din consumul a cel putin 20 de alimente diferite, zilnic. O varietate mare de alimente garanteaza acoperirea integrala a necesitatilor. Regula impune cel putin doua alimente sa fie inlocuite cu altele “noi”, in fiecare saptamana.

3. Apa. Oboseala, senzatia de foame, ameteala sunt simptome ale deshidratarii. Un aport constant si sufiecient de apa este vital pentru o buna functionare a organismului.

4. Planificare. Planifica meniul cu o saptamana inainte, astfel incat sa cumperi exact ceea ce iti trebuie. In felul acesta respecti regula numarul 2 si vei manca fructe si legume de sezon.

5. Proteine si glucide complexe. Proteinele si glucidele complexe sunt cea mai buna sursa de energie pentru organism. O concentratie constanta de glucoza in sange mentine sub control secretia de insulina si impiedica formarea depozitelor adipoase.

6. Restecta regulile in proportie de 80%! Este imposibil sa respecti toate regulile unei diete. Dar sfatul specialistilor este sa te straduiesti sa respecti cel putin 80% din regulile unei diete. Castigi flexibilitate in ceea ce priveste conditiile pe care le impune o dieta.

7. Miscare. Exercitiile si o dieta sanatoasa merg mana in mana si iti garanteaza rezultate pe care le astepti. Minimum 30 de minute zilnic.

8. La masa, in tihna. Nu manca pe fuga si in nici un caz in fata calculatorului. Organismul are nevoie de circa 20 de minute, de la momentul in care incepi sa ma

 » Sursa: sanatate.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !