21.5 C
București
marți, 18 mai 2021

O Uriasa Viitura A Fost Provocat De Prabusirea Unui Ghetar Din Himalaya

Aproximativ 150 de persoane si-au pierdut viata dupa ce bucati dintr-un ghetar din Himalaya s-a prabusit in aceasta dimineata in nordul Indiei intr-un lac de acumulare, iar viitura provocata de prabusire a creeat inundatii masive, a distrus o centrala electrica si a dus la evacuarea satelor locuite in aval, informeaza Reuters.

#BREAKINGNEWS As many as 150 people are feared to be dead as Himalayan glacier bursts in #India’s north, triggering massive floods, damaging a power plant, and forcing the evacuation of villages downstream. pic.twitter.com/RenMVU0L10

— ANews (@ANews) February 7, 2021

Un oficial al guvernului din statul indian Uttarakhand,unde a avut loc dezastrul a declarat: „Numărul concret al victimelor nu a fost deocamdată confirmat, dar ne temem că între 100 şi 150 de persoane au murit”

A massive #flood in DhauliGanga,near Reni village, 26 KM from Joshimath.
Himalayan Glacier burst in Uttrakhand.
Very Scary!
Prayers! #NTPC #Chamoli#GlacierBurst
#RishiGangaPowerProject pic.twitter.com/emcsNQ9Ve8

— Punjabi_U⚡ (@WhateverW4) February 7, 2021

Sanjay Singh Rana, care a fost martor la acest incident a relatat ca a vazut un „zid” de roci,praf si apa, odata cu avalansa ce s-a produs „Viitura s-a produs foarte repede, nu am avut timp să alertăm pe nimeni” el a fost norocos fiindca locuieste intr-o zona mai inalta a satului Raini. A mai adaugat „Am crezut că şi noi vom fi luaţi de apă”

#Breaking A massive sudden floods in Dhauliganga after a huge Himalayan glacier collapse in Reni village in Uttarakhand which destroyed many river bankside houses now. This is real #ClimateEmergency.

My thoughts & prayers with the people of Uttarakhand.🙏🏻pic.twitter.com/mMHjyODbq4

— Licypriya Kangujam (@LicypriyaK) February 7, 2021

In momentul de fata oamenii sunt ingrijoratii din pricina celor care lucrau la hidrocentrala din apropiere, ar fii putut fii luati de apa impreuna cu localniciicare se aflau in zona raului, in cautare de lemne pentru foc sau cei care isi pasteau turmele de animale in acea zona.

Premierul Narendra Modi a declarat pe Twitter:„India este alături de Uttarakhand şi întreaga naţiune se roagă pentru siguranţa tuturor oamenilor de acolo”

Toate fortele aeriene ale Indiei sunt gata sa intervinja pentru a ajuta la misiunile de salvare, asta a declarat guvernul federal de la New Delhi. Deja au fost trimise echipaje de interventie pe calea aerului, a anuntat ministrul indian de interne, Amit Shah.

Multe dintre districtele aflate in nordul tarii au fost plasate sub alerta maximala.

Statul Uttarakhand, aflat in Muntii Himalaya, se confrunta cu un risc ridicat de inundatii,viituri si alunecari de teren. In 2013 iunie, ploile torentiale au provocat inundatii devastatoare, care au ucis aproape 6.000 de oameni. Acel dezastru natural in acea vreme purta denumirea de „tsunami-ul himalayan” pentru ca torentele uriase care au fost formate in munti au coborat cu cantitati uriase de roci si noroi, distugand numeroase cladiri,drumuri,poduri si acoperind locuinte situate in aval.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate