3 mituri demontate despre cârligul de remorcare

3

Deși este unul dintre cele mai utilizate accesorii auto, cârligul de remorcare nu a scăpat de speculații, atunci când a venit vorba de întrebuințările sale. Iată mai jos care sunt cele mai des întâlnite mituri și deconspirarea acestora.

1. Doar șoferii care folosesc remorci au nevoie de un cârlig auto

FALS! Ce-i drept, prima impresie ar putea să-ți dicteze acest lucru, însă utilizarea unui cârlig de remorcare are mult mai multe direcții. De exemplu, poți folosi un astfel de accesoriu auto pentru a tracta o rulotă. Cu ajutorul cuiului de remorcare, te poți bucura pentru tot restul vieții de cazare gratuită oriunde alegi să îți petreci vacanțele.

De asemenea, cârligul auto mai poate fi folosit pentru montarea în siguranță a unui suport pentru biciclete. Spre deosebire de suporturile destinate plafoanelor mașinilor, cele care se prind pe cârlig sunt mult mai sigure. Mai mult decât atât, acestea nu vor reduce din aerodinamicitatea mașinii în timpul deplasării și nici nu vor condiționa evitarea trecerilor pe sub poduri sau alte zone limitate în înălțime.

Nu în ultimul rând, cârligul de remorcare poate fi suportul perfect pentru un portbagaj de mașină, care se poate dovedi foarte util mai ales dacă ai o familie numeroasă sau dacă gașca de prieteni cu care pleci de obicei în concediu este una mare. Vă puteți păstra locul liber în mașină, pentru călătorii confortabile, iar bagajele le puteți depozita în aceste cutii speciale, montate pe cui.

2. Poți crește capacitatea de tractare a unei mașini, montând un cârlig de remorcare mai mare

FALS! Nu dimensiunea sau materialul din care este fabricat un cârlig auto îl fac mai puternic și gata să tragă greutăți mai mari, ci motorizarea mașinii pe care acest accesoriu este montat. În cartea mașinii tale vei găsi informații utile de la producător cu privire la masă totală pe care ai voie să o tractezi. Cu alte cuvinte, dacă motorul autoturismului tău este unul cu o putere mică, atunci tractarea unei rulote sau a unei remorci va fi, cel mai probabil, imposibilă.

Pentru a putea trage o remorcă pe care este prinsă o altă mașină, posibil a unui prieten care a rămas în pană sau a fost implicat într-un accident, vei avea nevoie de cel puțin un motor 2.2 pentru a duce sarcina la bun sfârșit. Altfel, riști să încingi prea tare motorul mașinii tale, din cauza supraturărilor, și chiar să fie nevoie de un al treilea autoturism care să vă scoată din încurcătură, poate chiar de o platformă dublă. Urmărește întocmai indicațiile producătorului și nu te abate de la ele.

3. Nu ai nevoie de un cârlig de remorcare dacă locuiești la oraș

FALS! Ai fi tentat să crezi că doar cei care locuiesc în mediul rural și au nevoie să transporte marfă, animale sau produse agricole ar trebui să investească într-un cui de remorcare. Adevărul este departe de această idee, pentru că și în cazul deplasărilor exclusiv urbane cârligul de remorcare se va dovedi extrem de util. De pildă, știai că un cârlig de remorcare te poate feri de accidente ușoare, în cazul unei tamponări din spate?

Intră pe autogedal.ro și comandă un cârlig de remorcare pentru Volkswagen sau un cârlig pentru BMW și beneficiază de toate avantajele de a avea montat pe mașină un cui de tractare de calitate!

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise