Ultimate magazine theme for WordPress.

4 tipuri de masaj si efectele terapeutice ale acestora

Masajul este un mijloc folosit in scop profilactic (de intretinere) cat si terapeutic. Asociat exercitiului fizic si regimului disociat, masajul stimula circulatia sangelui, reduce stresul si chiar trateaza sau amelioreaza unele afectiuni. Iata cateva tipuri de masaj si efectele acestora:

1. Masajul clasic (suedez)Este folosit, in special, in tratarea unor afectiuni, in recuperare sau in refacerea dupa o suferinta majora. Acest tip de masaj este preferat de sportive si consta in masarea zonelor cu anumite creme cu efect antiinflamator sau relaxant, uleiuri speciale sau pudra in perioadele mai calduroase cand se transpira mult.

Un astfel de masaj, realizat corect, nu trebuie sa iti provoace nicio durere, vanataie sau neplacere, miscarile folosite fiind in functie de cererea clientului care fie vrea sa tonifieze, fie sa stimuleze, sa relaxeze sau sa regenereze. In cazul traumatismelor si al bolilor, are efecte de ameliorare vizibile si destul de rapide, mergand pana la vindecarea completa.

2. ShiatsuEste un stil de masaj fondat in Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie si fiziologie din medicina moderna. Se poate spune ca este acupunctura fara ace. El s-a raspandit ulterior cu rapiditate in Statele Unite si Europa, datorita succesului sau,

 » Citeste mai mult pe: sanatate.bzi.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies