5 momente in care e bine sa faci semnul crucii

Care sunt cele 5 momente puternice in care este bine sa-ti faci Sfanta Cruce, pentru a primi Har si mantuire de la Domnul Iisus Hristos. Cum, cand si de ce ne insemnam cu Sfanta Cruce? Chiar daca mergem la un restaurant, sa nu ne fie rusine sa ne inchinam inainte de a gusta din bucate. Semnul Sfintei Cruci se face corect astfel: Unim degetul mare, cu cel aratator si cel mijlociu, simbolizand Sfanta Treime; Strangem celelalte doua degete in palma, simbolizand cele doua firi ale Mantuitorului: Dumnezeu adevarat si om adevarat; Ducem cele trei degete la frunte, apoi spre mijlocul abdomenului, la umarul drept si apoi la cel stang;

In timp ce facem semnul Sfintei Cruci, putem spune „Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh!” sau „Doamne Iisuse Hristose, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa!” ori, simplu: „Doamne miluieste!”. Iata o cale foarte simpla de a face o scurta rugaciune oricand, in timpul unei zile. Cand sa facem semnul Sfintei Cruci?

 • Atunci cand ne simtim tulburati, ne insemnam cu semnul Sfintei Cruci.
 • Nu ne asezam si nu ne ridicam de la masa fara a face semnul Sfintei Cruci. Chiar daca mergem la un restaurant, sa nu ne fie rusine sa ne inchinam, inainte de a gusta mancarea.
 • Oricat de obositi am fi seara ori de grabiti dimineata, nu incheiem o zi si nu incepem alta fara semnul Sfintei Cruci.
 • In Biserica facem cruce ori de cate ori se face o referire la Sfanta Treime, la Mantuitorul Hristos, la Maica Domnului ori la un sfant fata de care avem evlavie.
 • Sa facem semnul Sfintei Cruci in orice timp, ca sa ne amintim de Domnul si sa primim harul Sfantului Duh.

De ce ne insemnam cu Sfanta Cruce?

Facem semnul Sfintei Cruci, ca sa dovedim prezenta Domnului nostru in inimile noastre. Semnul Sfintei Cruci este important pentru ca:

 • Ne aminteste de suferinta, rastignirea si Invierea lui Hristos, pentru mantuirea noastra;
 • Ne aminteste ca suntem chemati sa-I urmam lui Hristos;
 • Ne ajuta sa induram mai usor durerile si lipsurile, pentru Hristos;
 • Ne aduce inaintea mintii suferinta lui Hristos pe Cruce;
 • Ne intareste in lupta cu puterile intunericului;
 • Ne va face partasi slavei lui Hristos, Care, la A doua Sa venire, va fi vestit de acest mantuitor semn.

***
Rugaciune catre Domnul Hristos

Doamne Iisuse Hristoase, dulce Mantuitorul sufletelor noastre, marturisim inaintea Ta, intru aceasta zi a rastignirii Tale, in care ai patimit si ai primit moarte pe Cruce pentru pacatele noastre, ca noi suntem cei ce Te-am rastignit cu pacatele noastre cele multe si cu faradelegile noastre cele rele. De aceea, ne rugam bunatatii Tale celei nemarginite sa ne faci si pe noi partasi sfintelor Tale Patimi, cinstitelor rani si mortii Tale celei de viata facatoare, pentru ca sa ne invrednicim, prin darul Tau, sa castigam si noi asemenea Tie,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !