7 moduri de a-i incuraja pe copii sa manace legume si fructe

Stim cu toti ca alimentatia sanatoasa bazata pe cosumul de fructe si legume este vitala pentru sanatate. Este foarte cunoscut faptul ca marea majoritate a copiilor mananca mai mult dulciuri decat fructe sau legume. Comunicarea inteligenta joaca cu siguranta un rol important, dar si observarea si analzarea deprinderilor culinare. Apoi creativitatea in arta culinara impletita cu joaca impreuna cu cei mici, chiar antrenandu-i sa participe activ la indeletnicirile gospodaresti; toate acestea sunt esentiale.

 Hai sa oferim copiilor fructe si nu dulciuri intre mesele principale din timpul zilei. Ideal este sa le avem fructele si legumele proaspat culese chiar din gradina. Copii se vor obisnui astfel sa manance sanatos. Obisnuinta de a lectura impreuna cu cei mici despre beneficiile consumului de fructe si de legume poate fi de folos…

Sa gradinarim impreuna cu cei mici! Este bucurie mare pentru copilasi sa participe activ la plantarea unui pom fructifer sau la cules de fructe, de nuci sau de legume.

Decoratiunile cu fructe si cu legume sunt excelente pentru ocazile de sarbatore din familie! Sa facem un obicei frumos de sa serba fiecare zi de nastere al celor dragi cu: mancaruri si deserturi delicioase (salate de fructe, tort de inghetata cu fructe ori biscuiti cu nuci si sarmale cu migdale) sau decorati cu fructe micul dejun cu cereale, pe care apoi sa-l manance cei mici cu placere.

Acadele din fructele preferate! incercati forme din fructe de culori diferite pentru a spori atractivitatea, caci astfel feti ajunge sa descoperiti care sunt fructele pe care copilasi dumneavoastra vor sa le deguste.

Frigaruile din fructe sau din legume sunt excelente la picnic, cand dorim sa-i bucuram pe cei dragi cu bunatati.
Iesirile in natura sunt mai frumoase cand avem cu noi  cuvinte placute si cateva alimente pregatite:  chiftelute gustoase din legume si spanac, rosii, felii de ardei si masline, etc.

Tort din clatite cu fructe sau cu legume pentru incantarea tuturor! Va plac clatitele cu fructe sau cu legume? La francezi clatitele sunt foarte apreciate, asa cum sunt spaghetele la italieni si sarmalele la romani!!! Moldovenii si rusii fac din clatitele cu fruct

 » Sursa: sanatate.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !