7 simptome grave pe care n-ar trebui sa le ignori

Tu esti cel care isi cunoaste cele mai bine corpul, asa ca n-ar trebuie sa ignori sub nici o forma simptomele grave care iti arata ca lucrurile nu merg tocmai bine. Iar pentru a stii care sunt simptomele grave este indicat sa inveti sa citesti mesajele pe care corpul incearca sa ti le trimita, ca ceva este in neregula cu sanatatea ta.

Este adevarat ca simptomele vin si trec fara sa aiba consecinte majore. Insa exista si simptome grave pe care n-ar trebui sa le ignori. Afla ce iti recomanda Dr. Oz sa faci cand simptomele grave isi fac aparitia in viata ta:

  • Simptome grave #1: O durere brusca si ascutita in partea dreapta chiar deasupra stomacului

Afectiunea: Pietre la vezica biliara
Bila este una dintre cele mai mici organe ale corpului. Locaizat chiar sub ficat, colecistul colecteaza bila, necesara pentru digestia grasimii si eliberarea ei in intestinul subtire. In momentul in care in bila este exces de colesterol, incep sa se formeze pietre in colecist – ceea ce cauzeaza dureri mari, infectii si alte complicatii. Infectiile se pot raspandi la ficat sau pancreas si pot fi mortale daca nu se trateaza. In cazurile extreme este necesara operatia. In cazul in care te confrunti cu o astfel de durere, mergi de urgenta la medic.

  • Simptome grave #2: Vedere incetosata, intunecata sau dubla

Afectiunea: Diabet
Odata cu inaintarea in varsta, apar schimbari in ceea ce priveste vederea, dar vedere incetosata, intunecata sau dubla sunt simptome distincte. Diabetul este principala afectiune care duce la orbirea persoanelor intre 20 si 74 de ani. Un nivel al glicemiei scapat de sub control poate afecta toate vasele sanguine din corp, inclusiv cele de la nivelul ocular. Iar daca acestea din urma sunt deteriorate, sangele nu mai ajunge in ochi. Noi vase incep sa le inlocuiasca pe cele afectate si incep sa ingusteze campul vederii, sa-l intunece, precum un palc de copaci. Daca observi ca ai o vederea incetosata, intunecata sau dubla mergi la doctor. Aceste simptome sunt reversibile si poti preintampina aparitia altor afectiuni daca nivelul zaharului din sange este tinut sub control.

  • Simptome grave #3: Durere de cap persistenta

Afectiunea: Anevrism cerebral
Persoanele care s-au confruntat cu un anevrism cerebral descriu durerea ca „cea mai puternica durere de cap pe care au simtit-o vreodata”. Anevrismul este o zona dintr-un vas de sange care se largeste. Daca durerea de cap pe care o simti este de o intensitate extrema ar putea insemna ca s-a spart un vas de sange, ceea ce inseamna moarte in 40% din cazuri. In cazul in care ai tensiunea arteriala ridicata cresc riscurile pentru un anevrism cerebral. Si femeile aflate la menopauza se confrunta cu acelasi risc din cauza scaderii nivelului de estrogen.

Mergi la spital rapid in cazul urmatoarelor simptome: dureri deasupra sau in spatele ochilor; dureri ale gatului; amortirea unei parti a fetei.

  • Simptome grave #4: O durere la picior de care nu scapi indiferent ce faci

Afectiunea: Tromboza
Durerea sau sensibilitatea excesiva aparuta la unul dintre membrele inferioare pot fi un simptom al trombozei venoase profunda.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !