90 de lei urcare + coborâre cu telescaunul din Predeal. Așa vrem noi să promovăm turismul în România?

Au trecut aproximativ două săptămâni de când am fost în Predeal. Iubesc muntele și îmi plac drumețiile. În comparație cu lunile de iarnă, când nu ai unde parca și nici loc la restaurant nu prinzi așa ușor, acum era liniște și pace. Totuși, prețul la telescaunul din Predeal m-a șocat.
Aș fi putut spune că era ca un soi de oraș părăsit, dar nu, nu a fost chiar așa. Mai erau câțiva turiști care rătăceau prin zonă și se pregăteau de un traseu.
Sunt multe trasee pe care turiștii le pot începe chiar din centrul Predealului. Cel mai simplu ar fi către Trei Brazi, mai ales dacă ești cu mașina sau către Susai. Totuși, am zis că ar fi interesant, dacă tot am ajuns în Predeal, să urc cu telescaunului până la Clăbucet și apoi sa merg către Cabana Gârbova. E frumos traseul și se ajunge rapid.

Casa de bilete și cei 90 de lei pentru urcare și coborâre
Ajuns la casa de bilete pentru telescaunul de la Predeal am fost suprins să aflu că urcarea + coborârea mă costă 90 de lei. Chiar m-a șocat prețul și m-a determinat să mă scotocesc bine prin buzunare. Chiar m-am gândit dacă merită „investiția”.

Mi-am dat seama că aș putea să merg pe jos, sfat pe care l-am primit inclusiv din partea doamnei care vindea biletele. Totuși, am spus că dacă am ajuns până acolo, să nu mă blochez în preț.

continuarea aici