12.9 C
București
vineri, 16 aprilie 2021

A apărut un nou simptom al coronavirusului: Ce este „happy hypoxia” şi cum se manifestă. E un mare pericol pentru pacienţi!

Happy hypoxia. Pacienţii care au COVID cu niveluri extraordinar de scăzute de oxigen din sânge sau hipoxie, își pot utiliza telefoanele, pot purta discuții cu medicii și, în general, se descriu ca fiind confortabili. Medicii îi numesc „hipoxici fericiți”.

Ce este „happy hypoxia” şi cum se manifestă. Noul simptom al COVID este foarte periculos
Datele celui mai recent studiu arată posibile explicații pentru pacienții cu coronavirus care prezintă niveluri de oxigen extrem de scăzute, altfel periculoase pentru viață, dar fără semne de dispnee (dificultăți de respirație). Această nouă înțelegere a afecțiunii, cunoscută sub numele de hipoxemie silențioasă sau „hipoxie fericită”, ar putea preveni intubația și ventilația inutile la pacienți.

Pentru că aceştia au o stare de bine continuă, pacientul nici nu-și dă seama cât de gravă este situaţia. Medicul Beatrice Mahler a atras atenția că zilnic întâlnește astfel de pacienți care riscă să ajungă la terapie intensivă din cauza stării deteriorate de sănătate.

“Avem zilnic pacienți care vin cu acest fenomen de hypoxie silențioasă, care este o formă extrem de vicleană pe care o îmbracă insuficiența respiratorie la pacienții cu coronavirus și pe care ei nu o percep. Sistemul organismului de alarmă, atunci când concentrația de oxigen scade, nu transmite semnale către creier, și nici cu privire la gravitatea situației în care se află organismul.

Participă la această stare și scăderea nivelului de dioxid de carbon, care poate crea o stare de euforie. Cu siguranță sunt afectări multiple pe care Covid-19 le poate avea asupra organismului, de a masca o parte din simptomele severe.

Mai remarcăm și o adaptare extrem de ciudată a unor valori glicemice mari sau foarte mici. Sunt pacienți care tolerează foarte bine glicemii de 30, ceea ce nu vedeam înainte. La o glicemie de 50 pacientul intra în comă. Sau sunt pacienți cu insuficiență respiratorie, dar cu glicemii de aproape 1.000, conștienți și prezenți.

Sunt paradoxuri ale acestei boli scoase din tipar”, a explicat Mahler, potrivit Doctorul Zilei.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate