sâmbătă, 5 decembrie 2020

A crescut valoarea bonurilor de masa in Romania. Suma intrece orice imaginatie

Știrile zilei

Tragedie Cumplita In Romania! S-A Stins Fulgerator La Nici 20 De Ani. Lumea Sportului Este In Doliu.

Tragedie in Romania. Fiul adjunctului Politiei Olt Cristian Radoi, Marius Radoi, multiplu campion de tenis de masa, s-a stins...

Divort neasteptat. Si-a luat copilul si i-a spus ADIO!

De mai bine de un an, asupra cuplului Anda Adam – Sorin Nicolescu planează zvonuri despre divorț, infirmate de...

Ce obiect trebuie sa ai la tine in noaptea de Revelion ca sa iti mearga bine tot anul

Noaptea dintre ani este un moment asteptat de toata lumea, deoarece reprezinta trecerea intr-o noua etapa, sansa de a...

Un act normativ publicat vineri in Monitorul Oficial a scos la iveala noua valoare a bonurilor de masa primite de romani de la angajatori. Valoarea tichetelor a crescut, din octombrie, cu suma de… 0,01 lei.

Valoarea tichetelor de masa a fost de 20 de lei pana in prezent. Un ordin al Ministerului Muncii si al Ministerului Finantelor publicat vineri in Monitorul Oficial stabileste un nou cuantum maxim al unui tichet de masa. Mai exact, suma creste de la 20 la… 20,01 lei.

Potrivit adevarul.ro, varloare se aplica incepand cu semestrul II al anului 2020, mai precis incepand cu luna octombrie 2020.

In actul normativ publicat in Monitorul Oficial s-a strecurat si o greseala. Ministerele sustin ca primele doua luni ale anului viitor sunt februarie si martie. “Valoarea nominala stabilita la art. 1 se aplica si pentru primele doua luni ale semestrului I al anului 2021, respectiv februarie 2021 si martie 2021”, arata documentul.

Ce sunt tichetele de masa

Tichetele de masa sunt bonuri valorice folosite ca instrument de plata pentru produsele alimentare. Acestea pot fi considerate cheltuiala deductibila, pentru angajat impozandu-se cu 10 %.

Spre deosebire de bani, tichetele de masa sunt hartii valorice nefungibile. Tichetele de masa au fost create in Franta anilor 1960 si au fost apoi adoptate de celelalte state, pentru a incuraja companiile sa contribuie financiar la o mai buna alimentatie a angajatilor, determinant astfel cresterea productivitatii si imbunatatirea starii generale de sanatate a populatiei.

In Romania tichetele de masa sunt reglementate legislativ, prin legea 142/1998, fiind un beneficiu extrasalarial deductibil si exonerat de taxe, atat pentru angajat cat si pentru angajator si reprezinta o alocatie individuala pentru hrana.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă