31.6 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021

A fată de 14 ani a născut fără să știe că este însărcinată

O adolescentă în vârstă de 14 ani a născut după ce părinții ei au dus-o la spital cu dureri abdominale. Nașterea s-a declanșat spontan.

Părinții unei adolescente de 14 ani au avut parte de șocul vieții lor după ce au aflat că fata lor era însărcinată doar în clipa când a născut. Aceștia o duseseră la spital din cauza durerilor abdominale, însă nu aveau habar de ce urmează.

O adolescentă de 14 ani a ajuns la UPU Buzău acuzând dureri lombare și abdominale. Medicii și-au dat seama imediat că este vorba despre o sarcină. Se pare că fata le-ar fi ascuns părinților că este însărcinată, punându-i în fața faptului împlinit.

A fată de 14 ani a născut fără să știe că este însărcinată! Minora se afla în incinta secției de Pediatrie în momentul în care nașterea i s-a declanșat spontan. Transferul la Maternitate era aranjat, însă adolescenta a născut asistată de medicii din secția de Pediatrie. Abia după ce a adus pe lume un băiețel sănătos, mama și bebelușul au fost urcați în ambulanță și transferați la Maternitate.

„La U.P.U. Pediatrie a S.J.U. Buzău s-a prezentat o adolescentă în vârstă de 14 ani, din municipiul Buzău, care prezenta dureri lombare intense și disurie. În urma investigațiilor efectuate, medicii au constatat că aceasta este gravidă și au hotărât să o transefere la Maternitatea Buzău. Înainte de momentul transferului la Maternitate, adolescenta a dat naștere unui băiețel. Ulterior, minora, împreună cu nou născutul, au fost transferați la Maternitate.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău, Adriana Bunilă.

România, în topul țărilor europene în ceea ce privește rata nașterilor în rândul minorelor
Potrivit statisticilor, România este în topul țărilor europene în ceea ce privește rata nașterilor în rândul minorelor. Dacă la nivel european, rata este de 4%, în țara noastră aceasta atinge pragul de 12,3%.

A fată de 14 ani a născut fără să știe că este însărcinată! Aproximativ 12 milioane de fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani devin în fiecare an mame la nivel global. În țările din lumea a treia, nu mai puțin de 777.000 de minore sub 15 ani rămân însărcinate.

”Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, ţară care ocupă primul loc la acest capitol, în rândul statelor membre: datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârsta majoratului (10-17 ani), iar 725 dintre ele s-au aflat în această situaţie înainte de a împlini 15 ani.

Te-ar putea interesa și:
Situaţia este cu atât mai critică, cu cât mai puţin de două procente dintre acestea spun că au interacţionat cu serviciile publice de asistenţă socială, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvaţi Copiii România”, se arată într-un comunicat al asociaţiei transmis în luna iulie a anului trecut.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate