A murit Barbara Walters, o legendă a știrilor tv din toate timpurile

S-a stins din viață Barbara Walters, una dintre clee mai mair jurnaliste ale lumii. Walters a fost prima femeie care a devenit un superstar al știrilor TV din statele Unite, fiind realizatoare a numeroase programe de știri și emisiuni televizate. Este una dintre legendele jurnalismului american.

Barbara Walters a murit la vârsta de 93 de ani

Decesul jurnalistei a fost anunțat de ABC. Ea reprezintă unul dintre cele mai mari nume din televiziunea americană. De-a lungul carierei sale a intervievat o serie de lideri mondiali, printre care și Fidel Castro, Margaret Thatcher, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein şi fiecare preşedinte şi primă doamnă a SUA de la Richard şi Pat Nixon.

Walter şi-a început cariera ca jurnalist la emisiunea The Today Show de la NBC în anii ’60. A fost prima prezentatoare de ştiri de reţea, alături de Harry Reasoner, cu un salariu anual fără precedent, de 1 milion de dolari, care a atras suspiciuni şi critici.

Barbara Walters a fost o sursa de inspiratie pentru foarte multe vedete de-a lungul anilor. Inclusiv Oprah Winfrey a declarat că fără Barbara Walters ea nu ar fi existat, aceasta fiind prima sa inspirație, primul ei model în carieră. Aceasta a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializar,e alături de o fotografie în care este alături de celebra jurnalistă.

„Fără Barbara Walters n-aş fi existat eu şi nicio altă femeie pe care o vedeţi la ştirile de seară, de dimineaţă şi de zi cu zi. Ea a fost într-adevăr o deschizătoare de drumuri. Am făcut prima mea audiţie la televizor cu ea în minte tot timpul”, a scris Oprah Winfrey pe Facebook, declarându-se recunoscătoare că a cunoscut-o pe Walters.