Ultimate magazine theme for WordPress.

Doliu în lumea muzicii populare din România


Doliu în lumea muzicii populare din România. Una dintre cele mai vechi soliste ale Ansamblului Folcloric Profesionist “Doina Gorjului” a murit. este vorba despre Ileana Bacîtea, cântăreață ce a lăsat în urmă o moștenire impresionantă, avand în vedere faptul că a început să cânte din adolescență, de la frageda vârsta de 15 ani.

Buna sa prietenă și colegă de breaslă, artista Natalia Gorjanu, a anunțat trista veste prin intermediul următorului mesaj, postat pe pagina sa de Facebook: “Cu durere în suflet, anunț trecerea în neființă a dragei mele… prietene și colege… Ileana Bacîtea…! Dumnezeu s-o odihnească”.

Momentan, nu este cunoscută cauza decesului vedetei. Vestea tristă a adus lacrimi și tristețe în sufletele fanilor și cunoscuților care au iubit-o.

Iată ce povestea Ileana într-un interviu oferit pentru jurnaliștii de la Adevărul:

“În perioada anilor ’90 erau mari probleme, dar n-am ţinut cont de propuneri şi am rămas alături de o mână de oameni cu care am şi salvat ansamblul de la desfiinţare. Neavând fonduri, o perioadă mare de timp, cântam fără a fi plătiţi şi aşa am reuşit să-l menţinem în viaţă.

În cântecul meu se regăsesc perle ale folclorului. Am preluat piese de muzică populară de la mari artişti: Filofteia Lăcătuşu, Maria Apostol, Maria Lătăreţu, pentru că am vrut să duc mai departe folclorul tradiţional. Aceste renumite şi neuitate soliste trăiesc prin noi şi cântecele noastre”.

Ultima dată cand a urcat Ileana pe scenă a fost în primăvara anului trecut, alături de artiștii Orchestrei “Doina Gorjului” și dirijorul Aurel Blondea. În clipul de mai jos, o puteți asculta pe regretata cântăreață.

loading...
Loading...