Media din Turcia anunţă că Roman Abramovici a fost intoxicat cu gaze lacrimogene

Luni, 28 martie, Wall Street Journal anunţa că Roman Abramovici și negociatori ucraineni, printre care și parlamentarul ucrainean Rustem Umerov, care au luat parte la negocierile ruso-ucrainene de pace de pe 3 spre 4 martie la Kiev, au prezentat simptome de otrăvire.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a catalogat drept ”minciuni” care fac parte dintr-un „război informațional” informațiile potrivit cărora oligarhul rus Roman Abramovici a fost otrăvit.

La trei zile după informația dezvăluită de Wall Street Journal anunţa că Roman Abramovici a avut simptome de otrăvire după negocierile de pace cu Rusia, media din Turcia revine asupra subiectului precizând că simptomele suferite de Abramovici au fost cauzate de o grenadă cu gaze lacrimogene care a explodat în apropierea sa când se afla la Kiev.

Atât cotidianul turc Haberturk, cât şi postul CNN Turk au asigurat că simptomele de iritaţie ale pielii şi ochilor şi pierderea temporară a vederii suferite de Abramovici au fost provocate de acea grenadă care a explodat în timp ce rusul ieşea din clădirea unde avusese o discuţie cu oficiali ucraineni, în cadrul acţiunii sale de mediere în războiulului dintre cele două state.

Roman Abramovici a plecat imediat apoi la Ankara, unde a fost tratat în spital.

Cotidianul Haberturk mai scrie că nu este clar dacă grenada a explodat accidental ori a fost declanşată pentru a sabota negocierile.

Abramovici a participat marţi la Istanbul ca membru al delegaţiei ruse la noua rundă de negocieri între Moscova şi Kiev.