Accident feroviar în județul Vâlcea: o persoană decedată și patru răniți, între care doi minori

VA Press

Masina spulberata de tren, intr-o localitate din Valcea

Un tragic accident s-a produs astăzi în localitatea Orlești din județul Vâlcea, unde o mașină a fost spulberată de un tren la trecerea la nivel cu calea ferată. Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Sorin Albinaru, în urma accidentului o persoană și-a pierdut viața, iar alte patru au fost rănite, inclusiv doi minori.

La locul tragediei, echipele de intervenție au acționat rapid, fiind mobilizate trei ambulanțe SMURD, două autospeciale de descarcerare și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare de la detașamentele de pompieri Râmnicu Vâlcea și Drăgășani. După sosirea la fața locului, echipajele medicale au constatat că toate cele cinci victime se aflau în autoturism și că una dintre ele a decedat. Celelalte patru persoane, doi adulți și doi copii, erau conștiente și neîncarcerate.

Echipajul SMURD Drăgășani a preluat un minor de sex masculin în vârstă, cu cod galben, și l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Vâlcea. De asemenea, echipajul SMURD Măciuca a preluat un pacient adult de sex masculin cu politraumatisme grave, cod roșu, care este și el transportat la UPU Vâlcea. Celelalte două victime, un adult de sex masculin și un minor de sex feminin, ambii cu cod galben, au fost preluate de ambulanțele SAJ și transportate la UPU Vâlcea.

Într-o veste mai puțin tragică, reprezentantul ISU Vâlcea a menționat că niciunul dintre aproximativ 50 de pasageri aflați în trenul implicat în accident, un Regio Expres care circula pe ruta Caracal-Sibiu, nu a necesitat îngrijiri medicale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, persoana decedată în urma accidentului este o femeie în vârstă de 45 de ani, care se afla pe scaunul din față dreapta al mașinii. Toate victimele implicate în acest tragic eveniment provin din județul Brașov.

Pe de altă parte, traficul feroviar este blocat în zonă, iar polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele și împrejurările producerii accidentului.

Această tragedie reamintește din nou de importanța respectării regulilor de siguranță la trecerile la nivel cu calea ferată și de necesitatea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea unor astfel de accidente în viitor. Autoritățile locale și naționale trebuie să analizeze în detaliu acest caz pentru a identifica eventualele deficiențe în sistemul de siguranță și pentru a implementa măsuri eficiente în vederea prevenirii unor astfel de tragedii.