Aceasta frumoasa studenta din Iasi ascunde o poveste emotionanta! La doar 5 ani a aflat ca inima ei nu era ca a altor copii! Ce a urmat este incredibil

• Cand avea doar cinci ani, aceasta frumoasa tanara din Iasi a fost supusa unei interventii chirurgicale, operatie efectuata in premiera intr-un spital din Iasi • Chiar daca atat pentru ea, cat si pentru familie acel moment a reprezentat o cumpana, Marina isi aminteste cu zambetul pe buze de momentele petrecute in spitalul iesean si de bunatatea de care au dat dovada cadrele medicale • Destinul a facut ca ea sa fie tratata la Iasi, chiar daca initial trebuia sa mearga la Timisoara pentru a fi supusa interventiei chirurgicale • „Eram rasfatata spitalului, toti pacientii si toate asistentele ma iubeau” • Anii au trecut, iar acum Marina se bucura de toate clipele frumoase, avand in fata un viitor stralucit

In luna iulie a anului 2001, o fetita in varsta de doar 5 ani, din Iasi, se pregatea pentru o interventie chirurgicala dificila, o operatie care pana atunci nu se mai efectuase in niciun spital din Iasi. Inima Marinei, o fetita care trebuia sa se bucure de frumusetea copilariei, nu functiona cum trebuie, iar in urma multiplelor controale pe care le-a efectuat, fusese diagnosticata cu drenaj veno–pulmonar aberant si defect septal atrial (DSA). Chiar daca de atunci au trecut aproape 18 ani, Marina Rusu isi aminteste aproape perfect clipele pe care le-a petrecut in spitalul in care a fost internata, momentele de dinaintea operatiei, dar si bunatatea de care au dat dovada cadrele medicale, care au avut grija de ea. Acum, Marina este o tanara frumoasa si plina de viata, care are multe planuri si un viitor stralucit.

„Când am fost operata, aveam undeva la 5 ani si câteva luni. Am fost primul copil operat la Iasi si, desi eram destul de mica, îmi amintesc câteva lucruri de atunci. Stiu ca eram „rasfatata” spitalului. Toti pacientii si toate asistentele ma iubeau. Daca intram intr-un salon, plecam de acolo cu ceva dulce cu siguranta. Asistentele mi-au adus jucarii, jucarii pe care le am si acum. O întâmplare legata de acest lucru este când o asistenta mi-a adus o papusica, iar eu am scapat-o pe jos si i s-a rupt un picior, iar eu am început sa plâng. Ca sa ma opresc din plâns, asistenta m-a ajutat sa ii bandajez piciorul ca sa se refaca. Am fost asa fericita ca pentru o clipa am fost medic pentru papusa mea”, povesteste Marina, tanara operata in 2001.

A fost primul copil operat la Iasi

Pana in acel moment, la Iasi nu mai existau cazuri similare, astfel de operatii efectuate la copii. Astfel, initial, Marina trebuia sa fie transferata la un spital din Timisoara, pentru a fi supusa interventiei chirurgicale. Cu toate acestea, medicii ieseni, sub conducerea medicului cardiolog prof. dr. Grigore Tinica, si-au asumat acest risc si au reusit sa duca la bun sfarsit interventia.

„Da, am fost chiar primul copil operat la Iasi. Diagnosticul pentru care am fost operata este drenaj veno-pulmonar aberant si defect septal atrial (DSA), ceea ce de fapt înseamna ca aveam o gaura între atrii.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !