Un activist australian cere redenumirea ‘Mother’s Day’, pentru a include și bărbații transgender care au născut

Un activist australian sugerează ca ‘Mother’s Day’ (‘Ziua Mamei’ – N.R.), sărbătoare populară în destule țări, celebrată în a doua duminică a lunii mai, să fie redenumită, pentru că nu mai reflectă realitatea, atât timp cât și bărbații transgender nasc…

Norrie May-Welby, care a trecut printr-o schimbare de sex în urmă cu 32 de ani, este de părere că termenul ‘mamă’ nu este unul care să se refere exclusiv la femei.

”’Mamă’ nu este un termen care poate fi relaționat în mod specific cu sexul unei persoane. Instinctul matern este prezent la toate mamiferele, indiferent de sexul lor biologic.

‘Mamă’ este de fapt un cuvânt. Oricine poate fi mamă fără să fi născut neapărat în mod biologic”, declară activistul pentru Daily Mail Australia.

Deși nu se declară încă deranjat de termenul folosit în prezent, ”Mother’s Day”, Norrie spune că i s-ar părea mai potrivit ‘Nurturer’s Day’ (‘Ziua îngrijitorului’ – N.R.).

”Desigur limbajul se schimbă și, în timp, această sărbătoare s-ar putea numi ‘Nurturer’s Day’, dar, pentru moment, sunt fericit și cu ‘Mother’s Day’”, declară Norrie.