Home Actualitate Actor legendar, răpus de coronavirus. „O pierdere colosală pentru lumea cinematografiei”

Actor legendar, răpus de coronavirus. „O pierdere colosală pentru lumea cinematografiei”

0
21

Un actor legendar, cu peste 300 de filme la activ și colaborări cu regizori care au câștigat premii Oscar, a murit ca urmare a unor complicații produse de coronavirus.

Actorul indian Soumitra Chatterjee a fost omagiat în ţara natală, luni, la o zi după moartea sa, la vârsta de 85 de ani, în urma unor complicaţii asociate COVID-19, informează Agerpres. Soumitra Chatterjee, care a jucat în aproximativ 300 de filme, a devenit celebru în special datorită colaborării sale cu regizorul indian Satyajit Ray, recompensat cu Oscar.

Premierul Indiei, mesaj emoționant la moartea lui Chatterjee
Actorul Soumitra Chatterjee a fost internat la începutul lunii octombrie la Calcutta (est), după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. După ce a fost testat negativ, Soumitra Chatterjee a rămas internat din cauza altor probleme de sănătate rezultate în urma contaminării, conform media locale.

Starea de sănătate a lui Chatterjee s-a deteriorat şi a decedat duminică, a scris pe Facebook fiica sa, Poulami Bose. Premierul Narendra Modi a scris pe Twitter că moartea legendarului actor reprezintă „o pierdere colosală pentru lumea cinematografiei şi viaţa culturală din Bengalul de Vest şi India”.

„Cinematografia internaţională, indiană şi bengali a pierdut un gigant. Ne va lipsi foarte mult”, a scris la rândul său pe Twitter ministrul-şef din Bengalul de Vest, Mamata Banerjee.

Pentru actorul megastar de la Bollywood Amitabh Bachchan, vindecat de COVID-19 în urmă cu câteva luni, Soumitra Chatterjee a fost „unul dintre stâlpii cei mai puternici ai cinematografiei”. În plus, „un suflet nobil”, a adăugat vedeta pe Twitter.

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here