18.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Actor legendar, răpus de coronavirus. „O pierdere colosală pentru lumea cinematografiei”

Un actor legendar, cu peste 300 de filme la activ și colaborări cu regizori care au câștigat premii Oscar, a murit ca urmare a unor complicații produse de coronavirus.

Actorul indian Soumitra Chatterjee a fost omagiat în ţara natală, luni, la o zi după moartea sa, la vârsta de 85 de ani, în urma unor complicaţii asociate COVID-19, informează Agerpres. Soumitra Chatterjee, care a jucat în aproximativ 300 de filme, a devenit celebru în special datorită colaborării sale cu regizorul indian Satyajit Ray, recompensat cu Oscar.

Premierul Indiei, mesaj emoționant la moartea lui Chatterjee
Actorul Soumitra Chatterjee a fost internat la începutul lunii octombrie la Calcutta (est), după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. După ce a fost testat negativ, Soumitra Chatterjee a rămas internat din cauza altor probleme de sănătate rezultate în urma contaminării, conform media locale.

Starea de sănătate a lui Chatterjee s-a deteriorat şi a decedat duminică, a scris pe Facebook fiica sa, Poulami Bose. Premierul Narendra Modi a scris pe Twitter că moartea legendarului actor reprezintă „o pierdere colosală pentru lumea cinematografiei şi viaţa culturală din Bengalul de Vest şi India”.

„Cinematografia internaţională, indiană şi bengali a pierdut un gigant. Ne va lipsi foarte mult”, a scris la rândul său pe Twitter ministrul-şef din Bengalul de Vest, Mamata Banerjee.

Pentru actorul megastar de la Bollywood Amitabh Bachchan, vindecat de COVID-19 în urmă cu câteva luni, Soumitra Chatterjee a fost „unul dintre stâlpii cei mai puternici ai cinematografiei”. În plus, „un suflet nobil”, a adăugat vedeta pe Twitter.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate