24.5 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Actorul George Voinese a murit. Lumea culturală a Oradiei este mai săracă

Actorul George Voinese a murit după o lungă perioadă în care a avut probleme de sănătate. Anunțul a fost făcut public de către reprezentantii Teatrului Regina Maria, unde perfoma acesta.

Foștii colegi și-au exprimat regretul într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

Actorul George Voinese a murit
Pe pagina de Facebook a teatrului Regina Maria, colegii actorului și-au exprimat regretul și și-au luat rămas bun printr-un mesaj emoționant de la actorul George Voinese.

„Cu multă tristețe și făcând o reverență adâncă ne luăm rămas bun de la colegul nostru, actorul George Voinese. A plecat dintre noi acum, după ce a luptat cu boala multă vreme… Cuvintele nu sunt îndeajuns pentru a exprima durerea pe care o resimțim în acest moment.

Amintirea sa va dăinui mereu în sufletele tuturor, iar fiecare răsunet de gong va purta în muzica sa puțin din vibrația spiritului său. Actor, poet, visător, dar înainte de toate un om bun, cu o blândețe aparte, așa cum lumii acesteia rar îi este dat să vadă. Îi vom simți cu toții lipsa: colegi și spectatori deopotrivă”, au scris foştii lui colegi, pe pagina de Facebook a Teatrului Regina Maria.

Cine a fost George Voinese
Actorul George Voinese a murit din cauza problemelor de sănătate care s-au agravat în ultima perioadă. S-a născut în data de 17 octombrie 1952 în Oltenia, iar numele său vine de la comuna Voineasa, de unde se trage. A absolvit Institutul de Teatru Târgu-Mureş în 1982 și „a venit la Oradea ca tânăr absolvent unde, cu o pauză de „rătăcire”, așa cum îi plăcea lui să îi spună, a rămas până la sfârșit…”, potrivit Elisabetei Pop.

Fișa sa de creație cuprinde roluri numeroase și felurite, care l-au transformat într-un actor iubit de către public. „Vă mulțumim, domnule Voinese, pentru fiecare zâmbet, lacrimă, trăire, cuvânt! Teatrul orădean este mai bogat astăzi pentru că v-a avut și mai sărac pentru că nu vă mai are. Dar acolo, sus, printre stele, în infinitul care v-a fascinat atât de mult, să duceți mai departe emoția. Drum lin!”, a mai transmis Teatrul.

Actorul Vladimir Găitan a murit la finele săptămânii trecute
O altă veste tristă a venit la finele săptămânii trecute când marele actor Vladimir Găitan a murit. Acesta avea 73 de ani și se luptă de aproape trei decenii cu o boală necruțătoare. Fusese diagnosticat cu cancer limfatic. Conform declarației lui Victor Ciutacu, confirmată ulterior de Victor Ponta, se pare că actorul ar fi refuzat să meargă la o unitate medicală pentru a-și face tratamentul obișnuit de frica unei posibile infectări cu noul coronavirus.

Celebrul actor a jucat în peste o sută de filme, și seriale deși de-a lungul vieții a trăit nenumeroase drame. De asemenea numărul piselor de teatru în care acesta a apărut este unul considerabil.

”A preferat să nu se interneze în spital ca să își facă tratamentul absolut obligatoriu de spaima covidului”, a relatat Victor Ciutacu, confirmat de Victor Ponta.

Dramele din viaţa sa l-au făcut de multe ori să se gândească la moarte, însă niciodată nu i-a fost frică de acest moment.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate