13.7 C
București
vineri, 14 mai 2021

Adevărata istorie a României, ascunsă la nivel mondial?

Originea poporului român a fost îndelung discutată și a stârnit polemici între specialiști. Iată câteva informații despre strămoșii noștri, pe care probabil nu le știai!

În zona Olteniei se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18,000 ani înainte de Cristos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnăcop de miner descoperit vre-o data, cea mai veche activitate metalurgica a aramei din lume (8,000 ani înainte de Cristos), cea mai veche scriere din lume (tăblițele de la Tartaria, județul Alba 5-6.000 înainte de Cristos). Tot aici s-a inventat arcul, au apărut primele furnale din Europa, și tot de aici au plecat si s-au format celelalte popoare indo-europene si nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii (ahei și dorieni), fenicienii…etc.Adevărata istorie a României, ascunsă la nivel mondial? 1

TRACO-DACII reprezinta cea mai veche și mai înalta cultura de pe Pământ, anterioara civilizației Sumeriene, și totodată cea mai numeroasa (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi găsiți în întreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franța, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar și Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuși Burebista.

Scrisul și odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spațiul tracic și abia mai târziu în spațiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. TRACO-DACII au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) și printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului, potrivit ToataRomania.ForumHit.ro

Începând cu anul 1995, după studii îndelungate, însă intenționat ținute la subsol, o serie de savanți americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populație neașteptat de dezvoltata, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, în limba traco-daca), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplator dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea ca numai tracii știau sa lupte calare si cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Cristos.

TRACO-DACII se remarcau printr-o corectitudine desăvârșită, toate convențiile fiind încheiate verbal și apoi păstrate cu sfințenie. Lipsa de acasă era semnalata printr-un bat lăsat la poarta, fiind mai mult decât suficient.TRACO-DACII erau singura civilizație din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o forma a sa.   In jurul anului 1400 I.C, se construiește în Tracia nord-dunăreana, cea dintâi scoală cu local de sine stătător de pe Terra, numita Androniconul, unde preotii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare si al celor 12 constelații).

Conform mărturiilor ramase posterității ale lui Platon și Socrate, însuși Pitagora și-a completat studiile la școala Zamolxiana, și tot ei afirmau ca în acea vreme în Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului.

Istoricul Herodot, ii considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaților,(Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, in Anatolia, unde au fost cunoscuți ca Cimiry. Migrați ulterior către Italia, Spania, Anglia si Irlanda au fost cunoscuți sub denumirea de celți.

Zona Nord -Dunăreană (România de astăzi), a fost considerata din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat in aproape toate bogățiile pământului, cu terenuri agricole(Grânarul Europei de mai târziu), pășuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorității dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungați din vatra strămoșească și nici deznaționalizați.

Adevărata istorie a României, ascunsă la nivel mondial? 2

Românii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradițiile strămoșilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuțioase de sânge, demonstrează un alt miracol: în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupație romană, ne-am păstrat puritatea genetica, specifica strămoșilor noștri.

România rămâne un miracol, căruia i s-a prevazut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, ca romanii vor deveni un popor îndrăgit si respectat de toate popoarele lumii.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate