sâmbătă, 23 mai 2020

Adrian Străinu-Cercel, despre Remdesivir: „Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic”

Știrile zilei

Serbia a deschis granițele pentru toată lumea, fără testare sau carantina

Frontierele Serbiei au fost deschise de vineri, ora 0.00, pentru toți străinii, fără testare sau carantina. Guvernul de la Belgrad...

Vela anunţă că a aprobat zboruri charter pentru mai multe destinaţii

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat joi seara că a aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe...

Bilanţul covid-19 în SUA creşte cu 1.255 de morţi la 94.661 de decese

Statele Unite, cea mai îndoliată ţară de epidemia covid-19, au înregistrat 1.255 de morţi în ultimele 24 de ore,...

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național „Matei Balș”, a declarat în această seară că, până în prezent, la unitatea medicală pe care o manageriază cinci persoane au primit tratamentul cu Remdesivir pentru a combate infecția cu coronavirus. Acesta a menționat că, această terapie este utilizată doar în cazul persoanelor care se află în stare gravă.

„Cei care fac Covid-19 pot să facă și determinări secundare la nivel encefal și să genereze encefalite, care apoi necesită perioade de recuperare de 2-3 luni de zile. Noi suntem într-un context epidemic cât se poate de larg în care toată lumea învață. Știm enorm de multe date, am putut să le coroborăm cu alte infecții virale care aveau un tablou asemănător (…) Pe patru pacienți s-a folosit Remdesivir până acum și azi pe al cincilea. Sunt mult mai bine acum.

Toate aceste terapii nu sunt spectaculoase, dar dacă obțin o îmbunătățire de 20% de pe o zi pe alta e wow. Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic. Așa e protocolul la noi. Când va veni și protocolul de la OMS, atunci vom avea o administrare mai mare a acestui preparat. Dar în momentul de față, avem pe pacienți care sunt severi și care necesită ventilație. Avem doza completă pentru fiecare pacient în parte”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Adrian Străinu-Cercel, despre Remdesivir: „Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic” 1