31.5 C
București
marți, 27 iulie 2021

Adrian Străinu-Cercel, despre Remdesivir: „Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic”

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național „Matei Balș”, a declarat în această seară că, până în prezent, la unitatea medicală pe care o manageriază cinci persoane au primit tratamentul cu Remdesivir pentru a combate infecția cu coronavirus. Acesta a menționat că, această terapie este utilizată doar în cazul persoanelor care se află în stare gravă.

„Cei care fac Covid-19 pot să facă și determinări secundare la nivel encefal și să genereze encefalite, care apoi necesită perioade de recuperare de 2-3 luni de zile. Noi suntem într-un context epidemic cât se poate de larg în care toată lumea învață. Știm enorm de multe date, am putut să le coroborăm cu alte infecții virale care aveau un tablou asemănător (…) Pe patru pacienți s-a folosit Remdesivir până acum și azi pe al cincilea. Sunt mult mai bine acum.

Toate aceste terapii nu sunt spectaculoase, dar dacă obțin o îmbunătățire de 20% de pe o zi pe alta e wow. Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic. Așa e protocolul la noi. Când va veni și protocolul de la OMS, atunci vom avea o administrare mai mare a acestui preparat. Dar în momentul de față, avem pe pacienți care sunt severi și care necesită ventilație. Avem doza completă pentru fiecare pacient în parte”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate