Afacere dubioasa de 200 de milioane de euro! Iesenii sunt prostiti cu proiectul Silk District. Avocat: „Este o tradare nationala”

• Silk District, minciuna investitorilor de la Prime Kapital • Promit spatii verzi pe aproape o treime din suprafata de teren de pe Calea Chisinaului • Conform actelor oficiale, procentul dedicat spatiilor verzi nu va depasi 15 la suta • Proiectul a fost reintrodus in consultare publica, dupa ce la prima tentativa nimeni nu stia ce se va construi in realitate • Nici macar vanzarea terenului nu a fost finalizata •  „Este o tradare nationala prin pasivitatea decidentilor din trecut. Nu sunt nici proprietari (despre Prime Kapital -n.r.) si nici nu au autorizatie. Astazi, 3 iunie (ieri- n.r.), au doar o poveste frumoasa. Ei nu fac altceva decat sa induca lumea in eroare”, a precizat avocatul Dragomir Tomaseschi • Si formularea din proiectul de hotarare are rolul de a crea si o mai mare confuzie

Silk District, proiect imobiliar anuntat de Prime Kapital, companie sustinuta de un fond sud-african de investitii, se bazeaza pe un sir lung de nereguli si minciuni.

In editiile anterioare ale cotidianului BZI s-a aratat faptul ca in momentul in care Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost publicat pentru consultare publica, informatiile din documentatie lipseau cu desavarsire.

Iesenii erau anuntati ca se va construi pe o suprafata de aproape 10 hectare, pe Calea Chisinaului nr. 22, doar o cladire cu 25 de etaje. Informatia publicata nu avea nicio legatura cu prezentarea oficiala facuta de companie. In consecinta, proiectul a fost retras de pe site-ul municipalitatii.

Pe data de 31 mai, municipalitatea publica din nou PUZ-ul care, de data asta, contine mai multe informatii, dar tot incomplete. Cei de la Prime Kapital s-au grabit sa cumpere publicitate pentru promovarea proiectului, in conditiile in care nu au obtinut toate avizele de la institutiile abilitate. Spre exemplu, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) nu a avizat favorabil investitia imobiliara. Asa-zisii investitori induc in eroare publicul larg anuntand ca, din aproape 10 hectare de teren, se va aloca o suprafata de spatii verzi de 35.000 metri patrati, adica aproape o treime din suprafata totala. Minciuna este evidenta. In PUZ, procentul dedicat spatiilor verzi este doar de 15 la suta. Pe terenul mentionat ar urma sa se construiasca 100.000 metri patrati de spatii birouri clasa A, 2.500 de apartamente si hotel de 4 stele cu 160 de camere, investitie care ar urma sa depaseasca pragul de 200 de milioane de euro.

O alta problema nelamurita se refera la modul in care se va face circulatia in zona. In afara de Calea Chisinaului, in vecinatatea terenului, strazile sunt foarte inguste. Un grad maxim de ocupare a birourilor si a locuintelor conduce la inregistrarea unui numar foarte mare de masini. Cert este ca Prime Kapital vrea sa grabeasca proiectul cu viteza luminii, presiunea fiind din ce in ce mai mare pe sefii din primarie. Prime Kapital a facut si o cerere pentru demolarea tuturor cladirilor aflate pe terenul mentionat. Deocamdata, autorizatia nu a fost emisa. Acelasi PUZ arata ca vor fi construite 21 de cladiri pornind de la un regim de inaltime P 2,

 » Sursa: bzi.ro

loading...