Agende de lux, la preț de frigider pentru guvernanți

Guvernanţii au dat pe o agendă cât dă un român obişnuit pe un frigider, de exemplu: 750 de lei.

Secretariatul General al Guvernului a achiziționat, la finalul lunii trecute, 100 de agende, care au costat, în total, peste 16 mii de euro. Achiziţia a fost aprobată de fostul judecător CCR, Toni Greblă, acum şeful SGG-ului, judecat pentru fapte de corupţie.

Vă întrebați de ce costă așa mult? Orice gest extravagant este costisitor! Agendele sunt din piele naturală şi sunt personalizate cu sigla Guvernului, cum altfel?

Ne rămane să comparăm prețurile. În urma unei verificări a prețurilor de pe piață, o agendă personalizată asemănătoare ajunge la cel mult 250 de lei, în timp ce pensia minima este de 640 de lei, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2017, deci cu 110 mai puțin decât prețul unei agende cumpărate de Guvern.

În octombrie, guvernanţii au cumpărat din bani publici și 72 de creme pentru mâini, a cate 50 de mililitri fiecare. Pentru ele s-au plătit, din bugetul statului, 500 de euro.

Nu putem uita de cele 140 de coșuri cu bucate tradiționale (miere, palincă, zacuscă cu somn, etc), fiecare coș costănd peste 70 de euro. Nici de cei aproape 2.000 de euro cheltuiți pe cutii cu vin, cozonac și dulceață. Informaţiile apar pe site-ul de achiziţii publice, pot fi văzute aici.

 

 

 

 

loading...