Alain Delon i-a cerut fiului său să-l ajute să moară

Alain Delon își dorește să fie eutanasiat. Marele actor francez i-a cerut fiului său Anthony să îi fie alături în ultimele clipe, notează Le Point.

Anthony a declarat în cadrul unui interviu recent că tatăl său și-a făcut deja testamentul și intenționează să fie eutanasiat în Elveția.

Anthony Delon spune că i-a promis tatălui său că va fi lângă el atunci când va decide să facă acest pas și că îi va respecta alegerea.

«Da, este adevărat, mi-a cerut asta!, a recunoscut Anthony Delon într-un interviu acordat cu ocazia promovării cărții sale autobiografice – Entre chien et loup (Între câine și lup – N.R.).

Anthony Delon spune că tatăl său a fost extrem de impresionat de modul în care el s-a ocupat de mama lui, fosta soție a actorului, Nathalie, decedată în ianuarie 2021, în urma unui cancer la pancreas.

”E. adevărat că ea a decis să moară așa cum a trăit, adică atunci când ea va decide și a ales euthanasia.

Din fericire nu am ajuns să folosim această procedură. Spun din fericire pentru că totul era deja pregătit”,  a explicat Anthony Delon.

”Ar fi fost cu adevărat greu pentru noi să vedem cum viața o părăsește în acest mod. Nu spun că ultima noapte pe care a trăit-o mama mea a fost una ușoară, dar ne-a părăsit împăcată. Ne-a cerut să o părăsim la ora șase a dimineții, iar cinci ora mai târziu a plecat dintre noi. Tatăl meu a fost foarte impresionat…”, mai spune fiul lui Alain Delon.

Alain Delon s-a declarat de mai multe ori adeptul sinuciderii asistate.

”În primul rând pentru că trăiesc în Elveția, unde sinuciderea asistată este legalizată, și apoi pentru că mi se pare ceva logic și natural. De la o anumită vârstă, de la un anumit punct al vieții, trebuie să ne retragem spre iad în liniște, fără spitale, injecții sau altceva”, spunea Alain Delon într-un interviu pentru TV5 Monde, în urmă cu câteva luni.

În 2019, Delon a suferit un accident vascular cerebral și a fost internat într-o clinică din Elveția pentru a fi operat.

În cele din urmă a fost operat la spitalul parizian Pitié-Salpętričre, unde a stat trei săptămâni la terapie intensivă. Treptat și-a revenit și acum se deplaseaza singur, cu ajutorul unui baston.