New York Post. În documentele depuse în instanță, Alec Baldwin dă vina pe victima sa

New York Post scrie că în documentele depuse la Curtea care judecă cazul uciderii accidentale a Halynei Hutchins, pe platoul de producție a filmului ”Rust”, de către Alec Baldwin, actorul o indică drept vinovată pentru tragedie chiar pe victimă.

Hutchins, directoarea de imagine a filmului, a murit după ce Alec Baldwin a tras înspre ea un foc cu o armă de recuzită neverificată.

În apărarea sa, actorul susține că Halyna Hutchins i-ar fi cerut să îndrepte spre ea arma, prin urmare, concluzionează în documentele depuse la Curte, citate de New York Post, este vinovată de producerea tragediei.

Alec Baldwin e cercetat în acest caz în calitate de producător al filmului, prin urmare responsabil, alături de alți angajați, inclusiv de securitatea platoului de filmare.

Pe lângă Baldwin sunt implicaţi în anchetă alți cinci producători şi un coproducător. Aceştia, ca şi asistentul de regie Dave Halls şi armuriera Hannah Gutierrez, ar putea răspunde unor acuzaţii chiar dacă nu se aflau pe platou în momentul accidentului.

Pe numele lui Baldwin a depus plângere penală și Mamie Mitchell, supervizoarea de scenariu a filmului ”Rust”, care afirmă că scenariul nu prevedea niciun foc de armă în momentul în care arma lui Alec Baldwin s-a descărcat și a ucis-o pe Halyna Hutchins.