Alerta e in toi in Iasi! Inca o persoana a murit si aproape 80 de ieseni sunt sub observatie medicala. Fereste-te de asta si ai mare grija cu cine intri in contact!

• Gripa a mai facut o victima la Iasi • Un barbat care era internat la Spitalul de Boli Infectioase a murit dupa mai multe zile de spitalizare • Iata ce declara medicii si ce masuri se iau in aceasta perioada • Numarul deceselor este intr-o continua crestere • Totodata, se inregistreaza tot mai multe cazuri de gripa la nivelul judetului • Cate persoane au fost diagnosticate cu virusul gripal la Spitalul de Boli Infectioase

Medicii ieseni sunt in alerta in aceasta perioada, de cand a fost declarata oficial epidemia de gripa la nivel national. Ieri, un nou deces a fost inregistrat la nivelul Iasului. Un barbat in varsta de 60 de ani, care era internat, a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Medicii sustin ca pacientul suferea de mai multe afectiuni de sanatate, iar gripa a cauzat mai multe complicatii care au condus, treptat, la deces.

Pana in prezent, la Spitalul de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi sunt internate aproximativ 80 de persoane cu gripa confirmata prin testul rapid si cu simptome asemanatoare.

„In cursul diminetii de ieri, s-a mai inregistrat un deces la Spitalul de Boli Infectioase «Sf. Parascheva» din Iasi. Este vorba despre un pacient in varsta de 60 de ani, care a fost diagnosticat cu gripa si care era internat de trei zile, fiind adus din alt spital. Totodata, de precizat este ca pacientul avea mai multe boli asociate. Mentionam ca acesta este decesul cu numarul cinci, care se inregistreaza la Spitalul de Boli Infectioase, fiind vorba despre persoane care au intrat in contact cu virusul gripal”, precizeaza prof. dr. Carmen Dorobat, manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Totodata, de mentionat este faptul ca toti pacientii care au decedat din cauza gripei erau nevaccinati. Cadrele medicale le recomanda parintilor sa fie atenti si pe perioada vacantei care urmeaza si sa evite centrele comerciale si aglomeratiile. Medicii anunta ca, la nivelul Iasului, continua campania de vaccinare. Astfel, pe parcursul saptamanii anterioare, s-au inregistrat 76.785 de vaccinari. De mentionat este ca, in teritoriu, la cabinetele medicilor de familie, au mai ramas 1.455 de doze de vaccin antigripal.

Se iau masuri suplimentare in spitalele din Iasi

Avand in vedere numarul mare de cazuri de gripa existente la nivelul judetul Iasi, in spitale se iau masuri suplimentare pentru a preveni raspandirea virusului gripal.

„In aceasta perioada se recomanda instituirea mai multor masuri specifice de prevenire a imbolnavirilor in unitatile sanitare. Astfel, se recomanda limitarea accesului vizitatorilor, in special in sectiile cu risc, interzicerea accesului vizitatorilor care prezinta simptomatologie respiratorie, purtarea echipamentului de protectie adecvat de catre vizitatori si personalul medical, triajul epidemiologic zilnic al personalului medico-sanitar si auxiliar, cu scoaterea temporara de la locul de munca a celor depistati cu simptomatologie respiratorie, igiena adecvata a mainilor, in vederea reducerii raspandirii virusului gripal, instruirea personalului medico-sanitar si auxiliar privind masurile ce se impun pentru prevenirea transmiterii infectiilor respiratorii acute, continuarea vaccinarii antigripale pentru unitatile care nu detin in stoc vaccin.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !