Alertă în magazine! Legume cu hepatită și pesticide

În ultima vreme au fost emise o mulțime de alerte alimentare, dar acum este cu adevărat haos în magazine. Specialiștii au emis o avertizare de ultimă oră cu privire la alimente de bază, mai exact legume, în care s-au găsit o mulțime de pesticide, dar și hepatită.

Pericolul din magazine
Este panică în magazine, după ce alimente foarte consumate au fost scoase de la vânzare. Deși erau foarte cumparate de către clienții magazinelor, furnizorii acestora au comis erori mari.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), furnizorul Valencia Trading Office SL a început retragerea de la vânzare si le-a transmis clienților Profi să nu mai pună pe rafturi spanac la pungă, după ce a fost detectat virusul hepatitei A. Consumul acestor legume poate avea urmări grave, motiv pentru care specialiștii recomandă ca acestea să fie evitate.

„Vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului Spanac pungă 500 g, furnizor Krepsis Aavantaj SRL, lot Romania 845, ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A. Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată pe site-ul ANSVSA.

De altfel, în compoziția morcovilor de tip baby, la pungi de 200 de grame de la Metro, s-a găsit pesticid Oxamil în cantități mult prea mari. Astfel, cei care au cumpărat acest produs sunt sfătuiți să nu îl consume și să îl returneze în magazinele Metro până pe 21 noiembrie.

“În cazul în care aţi cumpărat produsele menţionate mai sus, vă rugăm să nu le consumaţi şi să le returnaţi în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 21.11.2022, urmând să primiţi contravaloarea lor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident”, au informat reprezentanții Metro.