Alertă meteo! Fenomene periculoase în mai multe judeţe din țară

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat o alertă de tip cod galben pentru mai multe județe din țară.

Potrivit ultimelor informații furnizate de ANM vineri, până la 23.00, este cod galben în numeroase localităţi din judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Neamţ, Vrancea, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

Cod galben de vreme rea în toate aceste zone

În cele mai multe zone est eprezentă o ceață foarte densă și vor fi semnalate și ploi puternice.

“Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 64 (Lehliu Gară) – 144 (Feteşti), pe alocuri vizibilitatea scade sub 100 metri, din cauza ceţii dense”, a transmis Centrul Infotrafic.

Șoferii sunt avertizați să fie foarte atenți în trafic și să reducă viteza.

Poliţiştii recomandă şoferilor să reducă viteza, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule şi să evite oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă.

Vă reamintim că în România are loc fenomenul de iarnă indiană și temperaturile oscilează foarte mult de la o săptămână la alta. Dacă weekend-ul trecut am avut parte de temperaturi de până la 18 grade în Capitală, weekend-ul acesta se anunță vreme mult mai rece.

Pentru perioada de Ajun și de Crăciun, deocamdată avem doar niște estimări care sugerează faptul că sunt mari șanse ca valorile termice să se situeze peste normalul perioadei în multe zone din țară.

Meteorologii estimează în acest moment maxime în general între 2 și 10 grade la nivelul întregii țări.