Alex Chipciu, despre chinul depresiei: „Mă întindeam pe jos și ziceam, gata, acum o să mor!”

Unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români a mărturisit cum clipele extrem de grele prin care a trecut din cauza unei afecțiuni care poate zdruncina orice om.

Este vorba despre fostul internațional Alex Chipciu, care s-a luptat cu o depresie cumplită, după moartea tatălui său.

”Pentru mine a fost un șoc să moară tata. Chiar în anul când luam campionatul cu Anderlecht, s-a îmbolnăvit, a aflat că are cancer. Să treci prin toată drama aia de un an și ceva până a murit îți afectează clar creierul.

Nu știi stările pe care le ai. Aveam niște momente la Sparta Praga de mă întindeam pe jos. Am fost cu Rosicky la spital. Am zis că gata, mor, acum mor, fac infarct. Acum îmi vine să râd.

Bine, și atunci, după moment, vorbeam cu Rosicky și ziceam: «Mamă, incredibil!». Dar creierul te duce în situații și situații.

Trebuie să te duci la psiholog, să vorbești cu el, pentru că sunt situații pe care nu le-ai întâlnit și îți pot face rău. Eu vorbeam cu doi psihologi deodată când aveam probleme.

Eu țin minte că în momentele alea nu mă puteam gândi la fotbal. La mine n-a fost ceva care să aibă legătură cu fotbalul, a fost în viața personală. Murise tata, omul care m-a dus la fotbal.

Am trăit toate momentele astea cu el și prin el. Și m-a dat peste cap. Atunci vorbeam cu un psiholog și mi-a zis să păstrez aceeași rutină, fotbal, antrenamente, pentru că o să treacă stările astea și o să fie iar ok.

Ideea e să nu te oprești, pentru că dacă te-ai oprit ajungi din ce în ce mai rău.

Sfatul meu e să te ajuți. Mi se pare incredibil să nu te ajuți dacă ai probleme. Noi avem oricum mentalitatea asta bătrână: «Aolo, ăsta e nebun, cum să te duci la psiholog?»”, a declarat Alex Chipciu pentru SuperLiga Show.