Alexandru Chipciu, veste excelenta de la Anderlecht dupa jocul bun facut cu Norvegia

Sezonul bun de la Sparta, dar mai ales evolutia foarte buna pe care Alexandru Chipciu a avut-o în dubla de la nationala cu Norvegia, 2-2, si cu Malta, 4-0, i-a determinat pe belgienii de la Anderlecht sa îl cheme înapoi pe fotbalistul de 30 de ani. Alex mai are contract cu gruparea din Bruxelles pâna în 2020, anul în care speram ca România sa fie calificata la EURO 2020 si sa joace la Bucuresti.

Alex are numai motive de satisfactie în aceasta perioada. Doar cartonasul rosu luat stupid cu Malta umbreste un pic, mai ales în perspectiva jocului din septembrie cu nationala Spaniei . „Nu vreau sa îmi gasesc scuze, dar cumva totul se compenseaza. Sigur ca regret cele doua cartonase si faptul ca m-am autoexclus din planurile pentru jocul cu Spania”, a declarat Chipciu.

Chipciu a ramas în Malta dupa victoria cu 4-0 obtinuta de România. Ramas în Malta într-o scurta vacanta pentru alte câteva zile, Alex descopera frumusetea insulei: „Ca fotbalist nu ai timp sa vizitezi, sa întelegi cultura, spiritul locurilor în care ajungi. Chiar mi se pare foarte interesant ce vad aici si ma declar impresionat. De cladiri, de oameni, de obiceiuri. Sunt în Europa, dar se simt influentele altor civilizatii si culturi”.

Dincolo de statutul de turist si de om aflat pâna în iulie în vacanta, Alex se bucura si de momentul bun în cariera. La finele sezonului, statutul sau nu era clar, în sensul ca dupa episodul Sparta Praga nu se stia în ce directie o va apuca, în conditiile în care pe 30 iunie îi expira împrumutul de la Anderlecht, iar cehii spusesera ca nu si-l mai permit din punct de vedere financiar.

Mesajul lui Alexandru Chipciu: „Îmi place sa joc fundas”

Prestatia foarte buna din meciul cu Norvegia pare sa fi fost hotarâtoare: „Am primit un telefon din Belgia si mi s-a spus ca sunt asteptat înapoi. Mi s-a comunicat programul si pe 8 iulie ma prezint la echipa. E o veste foarte buna pentru mine”. Chipciu, adus în sezonul 2016-2017 de belgienii alaturi de care a câstigat si un titlu, ar avea astfel ocazia sa lucreze cu Vincent Kompany, unul dintre cei mai reprezentativi fotbalisti ai ultimilor ani din Belgia, dar si din lume.
Revenind la dubla de la nationala si la postul pe care a ales Contra sa îl distribuie, Chipciu a fost cât se poate de clar: „Nu doar ca m-am simtit bine, dar îmi si place foarte mult acest post. Ma simt în elementul meu”, a declarat, pentru Digi Sport, autorul celor doua interventii echivalente cu salvarea a doua goluri ca si facute în partida cu Norvegia. De altfel trebuie spus ca în multe dintre cele 31 de partide jucate în campionatul trecut la Sparta, Chipciu a fost folosit pe aceasta pozitie.

Chipciu e convins ca marele plus al actualei echipe nationale e ca nu renunta nicio clipa la lupta

Referitor la sansele de calificare, Alex abordeaza un optimism realist: „Nu ne va fi usor cu Norvegia si Suedia acasa.

 » Sursa: bzi.ro