25.3 C
București
marți, 3 august 2021

Alexandru Rafila, declarații de ultimă oră despre lockdown

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre posibilitatea intrării României într-un lockdown. Medicul a fost invitat în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV unde a comentat despre numărul de infectări, despre presiunea pe care o resimte sistemul medical, și despre eventualitatea unui nou lock down în țara noastră.

Rafila a declarat că este posibil să se ajungă în situația în care lockdown-ul să fie singura soluție. Profesorul a spus că asta se va întâmpla în cazul în care sistemul medical va fi sufocat și românii infectați vor deceda pentru că nu vor avea locuri unde să se interneze.

„Întrebarea nu e dacă sunt eu de acord cu lockdown, dar dacă situația e scăpată de sub control, și din punctul meu de vedere este, sigur va trebui la un moment dat luate niște măsuri, când oamenii vor muri pentru că nu au unde să se interneze. Sunt zone în Germania care sunt depășite, dar rămâne să recunoaștem și noi această situație. Dacă tot zicem că am mai făcut paturi ATI, dar nu spunem că nu avem personal.”, a declarat Alexandru Rafila.

Profesorul Rafila este în izolare
Alexandru Rafila este în izolare, la acest moment, după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Inițial a fost confirmată cu virusul soția sa, moment în care Rafila și-a făcut un test rapid. Rezultatul a ieșit negativ, dar profesorul și-a făcut și testul PCR. Rezultatul acestuia a fost pozitiv.

Profesorul Rafila este propunerea PSD pentru funcția de prim ministru.

Până la acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 565.758 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 465.050 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.171 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate