35.4 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021

Alexandru Rafila, despre decizia care ar putea „îngropa” România, în plină pandemie de coronavirus

Profesorul doctor Alexandru Rafila a vorbit despre o măsură care ar putea duce la colapsul sistemului, un fenomen extrem de periculos în contextul actualei pandemii de coronavirus.

Alexandru Rafila a declarat, la DC News, că economia trebuie să repornească, pentru că altfel sistemul de sănătate se va prăbuși! Spitalele nu pot funcționa în lipsa unui suport financiar.

„Indiferent de tipul de măsuri care sunt luate în momentul de față, trebuie să ne gândim la un calendar clar și articulat în ceea ce privește revenirea la o viață normală mai ales în domeniul economic. Am auzit tot felul de teorii cum ar fi: să stăm 12 săptămâni închiși în casă, fără ca vreo activitate economică să se desfășoare.

Îmi pare rău, dar acest lucru este profund distructiv. Nu face altceva decât să ducă la imposibilitatea funcționării sistemelor de sănătate. După o astfel de decizie, nu va mai exista nimic! Niciun fel de sistem de sănătate! Pentru că sistemele de sănătate funcționează într-o societate guvernantă de principii economice. Autonomia acestora, în lipsa suportului economic, este o utopie!”, a declarat Alexandru Rafila.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate