Alexandru Rafila, despre reluarea activității după 15 mai: „Sănătatea mintală este extrem de importantă”

Știrile zilei

7 povestiri scurte care demonstrează cât de ușor își pierd copiii încrederea în părinți!

Educația copilului este o problemă care trebuie abordată cu toată seriozitatea și responsabilitatea. Contează absolut tot ce spui și...

O scrisoare sinceră către toți cei care și-au pierdut părinții: „Tuturor ne este frică de asta…”

Părinții noștri nu mor. Pleacă, da. Încetează să mai fie alături, da. Însă nu mor. La fel cum nu...

Când ți se pare viața mai grea și crezi că nu există nicio soluție… pune ceainicul pe foc!

Bunica mea, întreaga viață a avut un obicei ferm:-Te-ai trezit? Pune ceainicul…Viața ei a fost diferită. Și de fier,...

În funcție de evoluția pandemiei, după 15 mai pot apărea unele măsuri de relaxare și în România, iar activitatea ar putea fi reluată, în anumite condiții, oamenii putând să meargă la serviciu dacă măsurile de protecție sunt respectate.

Însă apare și o problemă atunci când este vorba despre birourile open-space, fiindcă apropierea angajaților poate avea efecte negative și, bineînțeles, nedorite. Profesorul Alexandru Rafila consideră că ar trebui să existe doar ”jumătate din efectiv” în astfel de condiții, propunând – suplimentar – și luarea unor măsuri specifice pentru ca riscul infecției cu noul coronavirus să fie limitat.

„Trebuie în primul rând să le facă ture, să stea mai puţin, ideal e să ai jumătate din efectiv şi dacă poţi să ai separatoare, care nu înseamnă să faci neapărat pereţi, dar nişte separatoare, care pot fi şi transparente, care trebuie şterse periodic. Igiena şi curăţenia trebuie făcute temeinic şi, pentru asta, trebuie să existe personal dedicat”, a declarat profesorul Rafila.

”Sănătatea mintală este extrem de importantă”
Profesorul Rafila trage și un semnal de alarmă, totodată, avertizând asupra consecințelor unei izolări de lungă durată. Oamenii care trec printr-o astfel de izolare se readaptează greu, iar un astfel de demers trebuie ”susținut”. Mai mult, spune profesorul, personalul pentru curățenie ar trebui suplimentat după reluarea activității.

”Ce e interesant, sfatul pe care îl oferă inclusiv Organizaţia Internaţională a Muncii, este să suplimenteze personalul pentru curăţenie. Să nu îl supraîncarce cu activitate, să angajeze persoane care să ţină un nivel important de curăţenie, să reglementeze accesul în spaţiile comune, în toalete, în bucătării. Sănătatea mintală este extrem de importantă. Oamenii care sunt izolaţi prea mult timp se readaptează greu şi trebuie susţinuţi în acest demers. Ideea stau acasă, lucrez de acasă doi ani, nu mă mai întâlnesc cu nimeni, nu este în niciun caz bună”, a mai spus Alexandru Rafila

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă