Alimente care iti curata ficatul

Ficatul este unul dintre organele cele mai muncitoare pe care le aveti. Efectueaza 500 de procese in organism, incluzand productia bilei, metabolizarea grasimilor, depozitarea vitaminelor si a mineralelor si filtrarea sangelui. Este si singurul organ pe care il putem regenera. Azi vorbim despre alimente care iti curata ficatul pentru a evita problemele serioase de sanatate. Alimente care iti curata ficatul

1. Afine. Afinele contin antioxidanti numiti antociani care sunt capabili sa stopeze cresterea celulelor canceroase in ficat. La sobolani, consumul regulat de afine a stimulat raspunsul imun celular si nivelul enzimelor antioxidante, precum si cresterea lenta a fibroamelor, leziunilor si tesutului cicatrician in ficat. Este nevoie de doar 3-4 saptamani de consum zilnic.

2. Grapefruit. Grapefruitul contine o multime de antioxidanti puternici, in acest caz, naringenin si naringin. Sunt excelente in reducerea inflamatiei si protejarea celulelor. Grapefruitul poate sa reduca riscul de fibroza hepatica in care inflamatia cronica cauzeaza cresterea tesutului conjunctiv in interiorul si in jurul ficatului. E indicat sa mananci un grapefruit inainte sa bei. Naringin ajuta ficatul sa metabolizeze alcoolul si poate contracara unele dintre efectele nocive ale alcoolului. Scurteaza durata mahmurelii.

3. Avocado. E foarte sanatos. Grasimea buna din avocado ajuta organismul sa stocheze energie. Asigura izolarea impotriva schimbarilor extreme ale temperaturii si protejeaza organele vitale. Tot ele ajuta proteinele sa isi faca datoria. Mananca avocado pentru a obtine o multime de glutathion, vitamina C, vitamina E si vitamina K. Aceste elemente protejeaza celulele hepatice impotriva daunelor. Vitaminele E si K previn inflamarea daunatoare. Extractul de avocado poate fi util in tratamentul hepatitei virale si incetineste progresia afectarii hepatice generale.

4. Cafea si ceai. Cafeaua are un continut scazut de calorii si beneficii pentru sanatate. Renuntati la zahar si frisca. Cafeaua scade riscul de a dezvolta ciroza cu aproximativ 44%, dar nu e indicata celor care sufera deja de boli hepatice. Cafeaua mareste nivelurile antioxidante stocate, reduce inflamatia si scade riscul de cancer de ficat. Dar si ceaiul este foarte bun pentru ficat. Cel verde este considerat a fi cel mai bun. Dar si ceaiul negru are beneficii. Ambele imbunatatesc nivelurile enzimelor hepatice si reduc efectele stresului oxidativ, precum si depozitele grase daunatoare.

5. Legume verzi cu frunze. Legumele verzi ajuta ficatul prin continutul ridicat de clorofil. Neutralizeaza metalele, substantele chimice si pesticidele care ajung in organism prin intermediul alimentelor si al mediului. Legumele ca arugula, spanacul si cicoarea sunt bune pentru bila si detoxifiere. Sfecla este excelenta pentru purificarea sangelui, iar legumele precum germenii de Bruxelles, broccoli si conopida au o tona de glucozinolat pentru a ajuta ficatul sa produca enzime necesare eliminarii toxinelor.

6. Nuci. Au o reputatie proasta deoarece sunt bogate in grasimi si sunt pregatite cu multa sare si zahar. Dar grasimea naturala din fructele cu coaja lemnoasa este buna, nesaturata si in forma lor bruta. Nucile pot fi clasificate in mod justificat ca super-alimente datorita continutului ridicat de proteine si antioxidanti. Carnea de nuci este protejata de pesticide prin coaja verde exterioara,

 » Sursa: sanatate.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !