9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021

Alocațiile se măresc cu 20%. Anunțul ministrului Raluca Turcan

Alocațiile se măresc chiar din luna ianuarie 2021 cu 20%, nu cu 10% așa cum era prevăzut. Ministrul Muncii Raluca Turcan a confirmat știrea marți dimineață.

Alocațiile cresc cu 20% din ianuarie 2021
Veste excelentă pentru copiii din România. alocațiile măresc de la 1 ianuarie 2021 cu 20%. Inițial guvernul a prevăzut o mărire de 10% în luna ianuarie și încă una de 10% în luna august. Iată că planurle guvernanților s-au schimbat și astfel copiii se vor bucura de o majorare de 20% chiar din prima luna a anului nou.

”Suntem în momentul de față pe OUG care prevede majorarea alocațiilor cu 20% și eu cred că vor crește cu 20% de la 1 ianuarie. Banii sunt prevăzuți,” a precizat ministrul Muncii într-i intervenția la postul de televiziune Realitatea Plus.

Deși scenariul inițial nu a fost acestea, noul Ministru al Muncii a confirmat că planurile s-au schimbat și există toate șansele ca toți copiii din România să se bucure de alocații majorate cu 20% chiar de la începutul anului 2021.

Așadar este vorba de o singură majorare la 1 ianuarie, fără ca în luna august a anului viitor să mai existe vreo altă majorare a alocațiilor, asa cum se preconiza inițial. OUG care stipulează acest lucru prevede ca alocațiile să fie majorate cu 20% din ianuarie, odată ce cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis va ajunge în Parlament.

Ministrul Raluca Turcan nu a făcut precizări cu privire la pensii, așa că în acest moment nu se știe dacă majorarea acestora va fi realizată conform graficului stabilit, sau va fi amânată pentru luna septembrie 2021.

Articolul continua dupa publicitate

Cu numai o zi în urmă guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie cu 40 de lei. Astfel salariul minim brut ajunge la suma de 2300 de lei, fapt care i-a nemulțumit pe mulți români. Miercuri în ședința Executivului se va da o ordonanță de urgență pentru a putea pune în practică această majorare mult așteptată.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate