Am dispus o ancheta/ Ce spune despre profilul suspectului

Seful Politiei Romane, Ioan Buda, a declarat ca a dispus o ancheta la Inspectoratul de Politie Timis deoarece, potrivit acestuia, misiunea politistilor pentru a-l prinde pe suspectul care a impuscat mortal un agent a fost defectuoasa.

„Daca am spus ca actiunea politistilor Timis a fost deficitara si defectuoasa, inseamna ca stiu de ce am spus chestiunea aceasta. Am dispus acolo o ancheta, ancheta este in curs, dau detalii la finalizare. Avem ancheta la Inspectoratul de Politie Timis”, a declarat seful Politiei Romane, Ioan Buda.

Criminalul Ionel Lepa ramane in spital inca 2-3 zile. E singur intr-un salon, pazit de mascatii SIAS

Buda a explicat si modul in care se pregatesc echipajele pentru a captura persoanele urmarite general.

„Noi, zilnic, avem in jur de 17-18, pana la 20 de urmariti general care sunt retinuti. De la inceputul anului, pana in prezent, au fost retinuti 3800 de urmriti general. Petru fiecare urmarit general si pentru fiecare actiune trebuie sa pregatim intr-un anumit fel. Pregatirea consta in: profilul acelui urmarit general si a modului de actiune. Tocmai la acest lucru trebuiau sa se gandeasca colegii mei: sa studieze profilul urmaritului si in functie de profilul urmaritului au stabilit locatia si trebuiau sa intervina conform procedurilor. (…) Ei trebuiau sa fie pregatiti pentru actiune”, a mai explicat seful Politiei Romane.

Suspectul avea profilul unei persoane periculoase, a declarat Ioan Buda.

„Sunt masuri informative pe care colegii le-au avut in zona. In functie de asta si-au dozat informatiile inspre acea directie”, a spus sursa citata despre capturarea de marti a fugarului.

Fugarul Marcel Ionel Lepa, care a impuscat mortal un politist din judetul Timis, a fost prins marti dimineata de catre oamenii legii.

Luni noapte, in judetul Timis a ajuns si seful Politiei Romane pentru a verifica modul in care se desfasoara operatiunea de cautare a fugarului Marcel Ionel Lepa. Un politist in varsta de 43 ani, de la Postul de Politie Recas, a fost impuscat mortal, in misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din orasul Lugoj, care era dat in urmarire internationala pentru talharie.

Conform oamenilor legii, politistii din cadrul IPJ Timis se aflau in cautarea barbatului dat in urmarire internationala. Acestia l-au depistat pe suspect intr-o casa din localitatea Izvin. Politistii, unii imbracati in civil, au inconjurat imobilul, iar suspectul a sarit pe un geam, moment in care a dat fata in fata cu politistul pe care l-a impuscat. Acesta ar fi fost atins de doua gloante in zona pieptului si a gatului, iar echipajul medical sosit la fata locului a incercat manevre de resuscitare, insa fara succes. Ulterior, ceilalti colegi ai politistului au pornit in cautarea suspectului, iar barbatul a intrat intr-

 » Sursa: bzi.ro

loading...