Amical la Miercurea Ciuc între Ungaria și Ținutul Secuiesc. „Asistăm la crearea ideii de stat maghiar în Transilvania”

Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc va fi inaugurat în mod oficial pe 23 iulie, arena urmând să găzduiască o partidă amicală de fotbal între naționala U18 a Ungariei și reprezentativa similară a Ținutului Secuiesc.

Oficialii clubului de fotbal din Miercurea Ciuc spun că și-ar fi dorit ca la eveniment să participe echipa României U 18, doar că FRF a refuzat invitația.

Partidul AUR, condus de George Simon, cere în mod expres autorițaților statului să interzică disputarea meciului.

„Acest meci reprezintă nu doar o sfidare similară cu ultimele incidente de la partidele de hochei și fotbal, ci prin el se încearcă și statalizarea așa-zisului ținut secuiesc.

Este o etapă în care asistăm la crearea sau inocularea ideii de stat maghiar în Transilvania, care joacă cu celălalt stat maghiar, Ungaria.

O idee mai veche a revizionismului maghiar, realizabilă acum, ca urmare a maghiarizării guvernului de la București și a șantajului UDMR”, a spus George Simion, președintele AUR

Sefii clubului harghitean au confirmat că meciul de inaugurare a arenei se va disputa între naționala U18 a Ungariei și reprezentativa similară a Ținutului Secuiesc.

„Dacă ar veni România în ultimul moment, eu aș schimba și am juca cu România, dar e greu de crezut. Pe altcineva nu am vrut să chemăm.

Mi s-ar fi părut caraghios ca eu să inaugurez baza cu un amical Ungaria – Serbia, de exemplu. Așa că am avut aceste doua opțiuni. Am dorit cu România, nu s-a putut, și atunci am ales această variantă B.

Va fi o selecționată ad-hoc a Ținutului Secuiesc. Un jucător de la Sepsi, un jucător de la Târgu Mureș și tot așa. Sincer, pe mine nu mă interesează politica, am văzut că doar pe d-voastră vă interesează.

Dar observ că sunt două păreri distincte care se bat cap în cap. Unii spun că Ținutul Secuiesc nu există, atunci de ce agită atât? A doua e o părere mai radicală: că există, dar trebuie desființat. Nu vreau să intru în aceste discuții”, a spus Zoltan Szondy, președintele clubului din Miercurea Ciuc, pentru Gazeta Sporturilor.