Ana Maria Popescu după ce David Popovici a fost premiat cu 200.000 de euro de Guvern: ”S-a creat un precedent!”

De cinci ori cea mai bună spadasină a lumii, Ana Maria Popescu este de părere că prin decizia guvernanților de a-l premia pe David Popovici s-a născut un precedent. Ea așteaptă să vadă dacă și alți sportivi vor fi recompensați la fel în cazul unor performanțe similare.

”Ce a făcut David nu mai are sens să discutăm. Au curs râuri de cerneală, e minunat. Suma putea să fie și dublă, putea să mai aibă și un zero în plus, nu contează. Ideea e că s-a creat un precedent.

Dacă s-ar fi comunicat înainte că această premiere este pentru cele două titluri și că David prin performanțele sale a reușit să bată un record vechi de 50 de ani (a câștigat medalia de aur la campionatele mondiale atât la 100, cât și la 200 de metri – N.R.), atunci restrângeai aria.

Sunt foarte curioasă acum ce s-ar întâmpla dacă la un alt sport un sportiv va veni iar cu două medalii de aur, pentru că acum încep competițiile de obiectiv la sporturile olimpice, Campionate Europene, Campionate Mondiale.

Ce mi-aș fi dorit tare mult pe lângă această sumă, să vină cineva să spună «OK, ăștia sunt banii pentru David, dar venim și suplimentăm pentru Federația Română de Natație și Pentatlon pentru un proiect». Abia atunci făceai ceva pentru sport”, a declarat Ana Maria Popescu la ProX.