Peste 71.000 de români sunt ”penali” în scriptele ANAF-ului. ”Vor primi notificări cu situaţia în care se află”

ANAF dorește să le facă sesizări penale celor peste 71.000 de contribuabili care ar fi reţinut, fără să vireze la bugetul statului, o serie de impozite şi contribuţii, reglementate de ordonanţa dată la începutul lunii martie, care a reincriminat astfel de fapte ca fiind penale.

În cazul acestora, termenul de graţie de 60 de zile a fost depăşit, iar ANAF, ca ultimă măsură de prevenţie, va trimite acestor contribuabili notificări cu situaţia sumelor datorate la stat, dar şi cu instrumentele de eşalonare/restructurare pe care le pot accesa, a declarat pentru Profit.ro preşedintele Fiscului, Lucian Heiuş.

„Peste 71.000 de contribuabili se află în prezent în situaţia de a li se face sesizări penale pentru nevirarea către stat a impozitelor şi contriubuţiilor cu reţinere la sursă, conform OUG 130/2021.

Aceştia vor primi de la începutul săptămânii următoare notificări de la ANAF cu prezentarea situaţiei în care se află, cu propunerile de remediere a situaţiei, dar şi cu mesajul că în lipsa unei rezolvări, se va aplica legea la literă, adică vor urma sesizările penale”, a afirmat Heiuş.