• Home
  • Actualitate
  • Ancheta se extinde la Gura Vadului: Primăria și Ferma Dacilor, în centrul unui scandal de corupție

Ancheta se extinde la Gura Vadului: Primăria și Ferma Dacilor, în centrul unui scandal de corupție

ferma-dacilor-localnic-gura-vadului-complex-construit-ilegal-terenul-lui

Un localnic din Gura Vadului, în conflict cu Primăria și Ferma Dacilor: Acuzații de construcție ilegală și implicarea primăriei

Gura Vadului se confruntă cu un nou scandal legat de Ferma Dacilor. Corneliu Papina, rezident al localității, îl acuză pe Cornel Dinicu, proprietarul complexului Ferma Dacilor, de construirea acestuia pe o porțiune din terenul său.

Potrivit declarațiilor lui Papina, terenul său din acea zonă cuprinde aproximativ două hectare, din care Cornel Dinicu ar fi ocupat ilegal 1.500 de metri pătrați pentru a construi Ferma Dacilor. Acest conflict a fost adus în atenția publicului prin intermediul unei emisiuni difuzate pe Antena 3 CNN.

Corneliu Papina susține că această ocupare ilegală a fost posibilă cu ajutorul primarilor comunei Gura Vadului din ultima perioadă. În prezent, el se află în litigiu cu primăria localității pentru a clarifica situația.

În contextul acestor acuzații, actualul primar al comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, fostul primar, Constantin Lungu, și un funcționar din primărie sunt investigați în cadrul dosarului Ferma Dacilor. Procurorii au descoperit că acești oficiali ar fi emis certificate pentru atestarea extinderii construcției, fără a verifica îndeplinirea cerințelor legale.