Un american a primit despăgubiri uriașe după un atac de panică, suferit la petrecerea surpriză organizată de colegi

Un american a obţinut despăgubiri în valoare de 450.000 de dolari la finalul unui proces pe care l-a intentat fostului angajator, după ce compania i-a organizat o petrecere aniversară nedorită, care i-a declanşat un atac de panică, scrie BBC.

În august 2019, compania Gravity Diagnostics, un laborator medical, nu a ţinut cont de rugămintea lui Kevin Berling, care suferă de tulburare de anxietate, de a nu-i sărbători ziua de naştere.

Potrivit avocatul său, Berling îi ceruse colegului care organiza evenimentele aniversare ale angajaților companiei că nu își dorește acest lucru, dar respectivul a uitat de această dorință.

Drept urmare, compania a organizat o petrecere în timpul căreia Berling a suferit un atac de panică.

Potrivit avocatului, Berling s-a întors în mașina sa unde ”a practicat tehnici de respiraţie specifice, a mâncat de prânz, după care i-a scris un mesaj managerului său în care şi-a exprimat nemulţumirea pentru că cererea sa a fost ignorată”.

În ziua următoare, potrivit documentelor depuse în instanţă de Berling, el a fost ”luat la întrebări şi criticat” pentru reacţia avută.

”Potrivit clientului meu, managerii săi i-au făcut morală şi l-au acuzat că i-a împiedicat pe ceilalţi colegi să se distreze”, a declarat avocatul lui Berling.

Potrivit plângerii depuse în instanţă, această confruntare a declanşat un nou atac de panică.

În timpul acestui atac, colegii l-au rugat pe Berling să înceteze să mai practice tehnici de liniştire cum ar fi ”să se îmbrăţişeze singur”, dar, pentru că a continuat să o facă, au părăsit încăperea.

După ședință, pentru că suferise un nou atac de panică, conducerea companiei i-a oferit lui Berling acordate două zile libere pentru a se liniști.

Berling şi-a cerut scuze pentru comportamentul avut, dar, trei zile mai târziu, a primit un email din partea companiei în care era informat că este concediat, în urma incidentelor pe care le-a provocat la locul de muncă.

Potrivit hotărârii instanței, Berling a primit despăgubiri de 450.000 de dolari dintre care ”120.000 de dolari pierderi şi beneficii salariale; 30.000 de dolari – pierderi viitoare de salarii şi beneficii salariale; şi 300.000 de dolari pentru suferinţe psihologice, angoase, ruşine, umilinţă, ofense şi pierderea încrederii în sine”.

Judecătorul a precizat că din punctul său de vedere Berling ”era capabil să îndeplinească funcţiile esenţiale ale slujbei sale în mod independent sau cu adaptări minime, dar’a suferit o acţiune adversă la locul de muncă din cauza acelei dizabilităţ”.

Julie Brazil, director executiv în cadrul Gravity Diagnostics, a spus că verdictul constituie un precedent periculos pentru angajaţi şi angajatori pentru că sugerează ideea potrivit căreia, cu excepţia violenţei fizice, la locul de muncă este permisă orice altă formă de violenţă.

”Ca angajator care pune pe primul loc siguranţa angajaţilor, avem o politică de toleranţă-zero şi susţinem decizia de concediere a reclamantului pentru încălcarea politicii noastre referitoare la violenţa la locul de muncă. Angajaţii au fost victimele în acest caz, nu reclamantul”, a declarat Brazil.