8.1 C
București
vineri, 16 aprilie 2021

Angela Merkel a anunțat prelungirea restricțiilor. Ce se întâmplă cu vaccinul anti-COVID

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat prelungirea restricțiilor împotriva noului coronavirus până în data de 10 ianuarie. Așadar, în acest context, restaurantele și locurile de cultură vor rămâne închise până la această dată. Situația va fi reanalizată la începutul anului viitor, urmând a se decide noi restricții sau măsuri de relaxare.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat faptul că restricțiile împotriva noului coronavirus se vor prelungi până la data de 10 ianuarie. Totodată, aceasta a spus că aproximativ 70 de milioane de doze de vaccin Biontech/Pfizer şi Moderna ar urma să fie livrate în primul trimestru al lui 2021.

În urma unei reuniuni cu miniştrii-preşedinţi ai landurilor, Angela Merkel a anunțat faptul că restaurantele și locurile de cultură vor rămâne închise odată cu prelungirea celorlalte restricții, relatează AFP.

Landurile îşi continuă reglementările până la 10 ianuarie, ceea ce înseamnă că, în principiu, situaţia rămâne aşa cum este în prezent, cu excepţia reglementărilor de Crăciun”, a anunţat miercuri seara, într-o conferinţă de presă, Merkel.

Angela Merkel a anunțat prelungirea restricțiilor
Potrivit Angelei Merkel, Germania este încă foarte departe de rezultatele aşteptate în lupta împotriva noului coronavirus. De asemenea, în mai multe locuri din ţară numărul morţilor zilnice este în continuare foarte mare.

Merkel şi conducătorii celor 16 landuri germani au convenit ca barurile, restaurantele, locurile de cultură sau cluburile de sport să rămână închise timp de încă o lună. Accesul în magazine rămâne restrâns la un număr de clienţi în funcţie de suprafaţă. Însă reglementările cu privire la contactele sociale urmează să fie relaxate în perioada sărbătorilor, între 23 decembrie și 1 ianuarie.

Până în prezent, reuniunile private – limitate la cinci persoane – vor putea fi de zece persoane în perioada sărbătorilor, iar copiii în vârstă de până la 14 ani nu sunt incluşi în acest număr, cu excepţia unor regiuni, precum Berlinul, unde se pot reuni maximum cinci persoane.

Dacă toate eforturile depuse sunt zădărnicite de un comportament nerezonabil acasă, aceasta va fi o nouă sursă majoră de infecție”, a avertizat Angela Merkel.

La începutul anului va fi reevaluată situația
Cancelarul şi liderii landurilor urmează să se reîntâlnească la 4 ianuarie pentru a analiza situaţia şi a decide ce măsuri să adopte în continuare. Merkel a mai precizat că, în perspectiva unei probabile aprobări a folosirii vaccinurilor Biontech/Pfizer şi Moderna de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) până la sfârşitul anului, aproximativ 70 de milioane de doze din ambele vaccinuri ar putea să fie livrate – în primul trimestru al lui 2021 – în Germania. Este vorba despre un număr de doze insuficient pentru populaţia germană, a apreciat ea, subliniind că Germania urmează ca în această iarnă să nu dispună de stocuri mari de vaccin.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 22.046 de cazuri, la 1.106.789, a anunţat joi Institutul Robert Koch. Miercuri s-au înregistrat 17.270 de infectări. Totodată, bilanţul morţilor din cauza COVID-19 a crescut cu 479 la 17.602 decese de la începutul epidemiei. Miercuri Germania a înregistrat un „record” de 487 de morţi din cauza COVID-19.

Așadar, după ce Angela Merkel a anunțat prelungirea restricțiilor, rămâne de văzut ce efect vor avea aceste măsuri.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate