25.3 C
București
marți, 3 august 2021

Angela Merkel a discutat cu Klaus Iohannis despre bugetul multianual al UE 2021-2027

Angela Merkel a discutat cu Klaus Iohannis despre bugetul multianual al UE 2021-2027. Dialogul a avut loc prin intermediul telefonului la cererea cancelarului german. Șeful statului român a precizat faptul că a fost susținut de la început instituirea unei condiţionalităţi privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene.

Cei doi au mai discutat și despre redresare economică pe plan european.

Angela Merkel a discutat cu Klaus Iohannis
Şeful statului i-a transmis cancelarului german că România „a susţinut de la început instituirea unei condiţionalităţi privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene şi, în consecinţă, susţine acordul obţinut de Preşedinţia germană pe acest dosar”.

„Discuţia a avut loc în pregătirea reuniunii, din această seară, a membrilor Consiliului European, în format videoconferinţă, dedicată aspectelor legate de gestionarea pandemiei de COVID-19. Cancelarul Germaniei i-a transmis condoleanţe Preşedintelui României pentru victimele incendiului care a avut loc la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi a exprimat speranţa că cei răniţi se vor recupera într-un timp cât mai scurt”, arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Angela Merkel a discutat cu Klaus Iohannis despre răspândirea virusului la nivelul UE
Președintele României a mai discutat cu cancelarul german despre răspândirea virusului la nivelul UE rămâne îngrijorătoare, situaţie în care coordonarea şi cooperarea dintre statele membre trebuie consolidată, mai indică sursa citată.

Totodată, în discuție a fost adus și subiectul cu privire la negocierile privind bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027, precum şi Planul european de redresare economică.

Şeful statului „a precizat că România a susţinut constant necesitatea finalizării cât mai rapide a acestor negocieri. Din acest motiv, partea română a făcut dovada unei abordări constructive şi responsabile, fiind de acord cu propunerile de compromis negociate de Preşedinţia germană a Consiliului UE cu Parlamentul European”.

Klaus Iohannis a subliniat că România a susţinut de la început „instituirea unei condiţionalităţi privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene şi, în consecinţă, susţine acordul obţinut de Preşedinţia germană pe acest dosar”, conform sursei menţionate.

Angela Merkel își dorește măsuri mai stricte cu privire la noul coronavirus
Angela Merkel crede că situaţia cu privire la noul coronavirus este în continuare una foarte gravă.

„Numărul infectărilor nu mai creşte exponenţial, dar este în continuare mult prea ridicat. Prin urmare, trebuie să reducem contactele, să reducem contactele, să reducem contactele”, a spus Merkel la un eveniment de afaceri organizat de cotidianul Sueddeutsche Zeitung.

Cancelarul german a menționat faptul că 30-40% din populaţia Germaniei face parte din grupurile vulnerabile, între care persoanele în vârstă şi cele care au deja alte probleme de sănătate.

Angela Merkel și-a exprimat dorința că la discuţiile de luni cu liderii federali şi de landuri să fi fost convenite măsuri mai stricte de izolare, declarându-se extrem de îngrijorată de răspândirea coronavirusului în unele locuri, inclusiv în capitala Berlin.

„Fiecare zi contează în lupta împotriva coronavirusului”, a spus ea. „Ţinerea pandemiei sub control este cea mai bună soluţie şi pentru economie”, a adăugat cancelarul german in cadrul evenimentului de afaceri organizat de cotidianul Sueddeutsche Zeitung.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate