23.6 C
București
vineri, 7 mai 2021

Angela Merkel îi îndeamnă pe germani la disciplină şi răbdare şi avertizează că epidemia covid-19 se află ”abia la început”

Angela Merkel. Este necesar ca germanii să dea dovadă de răbdare şi de disciplină pentru a traversa criza provocată de epidemia noului coronavirus, care se află ”abia la început”, a avertizat joi cancelarul Angela Merkel, relatează Reuters.

Angela Merkel. Germanii este necesar să dea dovadă de răbdare şi de disciplină pentru a traversa criza provocată de epidemia noului coronavirus, care se află ”abia la început”, a avertizat joi cancelarul Angela Merkel, relatează Reuters.

Primele măsuri de relaxare a izolării, implementate de la începutul săptămânii în landuri, o determină pe Merkel să se teamă că populaţia ar lăsa garda jos şi ar neglija măsurile de distanţare socială.

Angela Merkel. Germania este a cincea ţară din lume cu cele mai multe contaminări cu covid-19, după Statele Unite, Spania, Italia şi Franţa, însă a reuşit să limiteze numărul deceselor printr-o campanie agresivă de depistare.

Câte cazuri de coronavirus sunt în Germania
Potrivit Institutului de boli infecioase Robert Koch, în Germania se înregistrau joi 148.046 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus – cu 2.352 mai multe decât cu o zi mai înainte.

Angela Merkel. ”Tocmai pentru că cifrele ne dau dreptul să sperăm, mă simt obligată să spun că aceste rezultate sunt fragile. Suntem pe un fir”, a declarat Angela Merkel în Bundestag.

Germania începe să ridice restricțiile
”Am câştigat timp”, în vederea unei consolidări a capacităţilor sistemului de sănătate, care luptă împotriva epidemiei, a continat cancelarul.

Ridicarea treptată a dispoziţiilor privind izolarea prevede totodată o menţinere a măsurilor de distanţare socială – până la 3 mai -, cu o zi înainte de deschiderea şcolilor şi saloanelor de coafură.

Angela Merkel. Cancelarul şi conducătorii celor16 landuri se întâlnesc la 30 aprilie, pentru a discuta despre perioada de după 3 mai.

”Dacă dăm dovadă de o mare rezistenţă şi de o mare disciplină încă de la începutul pandemiei, vom fi capabili să revenim la viaţa publică, economică şi socială pe care am avut-o mai repede şi în mod mai durabil”, a spus ea.

Avertismentul lui Merkel
Angela Merkel. Evocând dosarul european şi o relansare economică, cancelarul şi-a reitarat opoziţia faţă de o datorie comună.

”Ar fi vorba despre un proces foarte complicat, costisitor şi nu ar ajuta pe nimeni în situaţia actuală, pentru că avem nevoie de instrumente de reacţie rapidă împotriva crizei”, a spus ea, îndemnându-i pe liderii europeni, care urmează să discute joi prin videoconferinţă despre elaborarea unui plan de susţinere economică – pe următorii doi ani.

”Întâlnirile noastre de azi nu vor fi consacrate detaliilor (…), dar trebuie să ştim un lucru: într-un spirit de solidaritate, noi trebuie să fim pregătiţi, pe o perioadă definită, să contribuim mai mult la bugetul european”, a subliniat cancelarul în Camera inferioară a Parlamentului.

Angela Merkel. Şefii de stat şi de guverne europeni urmează să discute joi despre răspunsul financiar comun de dat pandemiei noului coroinavirus şi să ceară Comisiei Europene (CE) să propună fonduri de relansare suficient de importante pentru a ajuta sectoarele şiregiunile cele mai afectate.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate