ANM a schimbat prognoza meteo. Cum va fi vremea in urmatoarele 4 saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani, intervalul 11 iunie – 8 iulie 2019. Primul val de canicula isi va face simtita prezenta in Romania incepand de miercuri. Potrivit specialistilor, incepand de miercuri se vor inregistra 35 de grade Celsius in vest, sud si est, mai ales in zonele de campie.

Vremea va fi deosebit de caldã, iar disconfortul termic in accentuare. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge si va depãsi usor pragul critic de 80 de unitãti, local in regiunile vestice, sudice si pe arii mai restranse in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 35 de grade Celsius.

Spre primei saptamani de prognoza, meteorologii anunta 37 de grade Celsius in vestul, sudul si estul teritoriului. Specialistii avertizeaza ca, din cauza miditatii foarte ridicate, se vor resimti peste 40 de grade Celsius la umbra. Valul de caldura se va mentine pana la sfarsitul celor patru saptamani de prognoza.

Vremea 11 – 17 iunie 2019
Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestui interval la nivelul intregii tari, abatere termica pozitiva ce va fi mai accentuata in nord-vestul extrem al teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile centrale, vestice si nordice. Exceptie va face sudul extrem al teritoriului, unde cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare.

Prognoza meteo 17 – 24 iunie 2019
Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru aceata perioada, la nivelul intregii tari.

Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in regiunile vestice si sud-vestice, dar si in general deficitare in cele nordice si nordestice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 24 iunie – 1 iulie 2019
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari.

Regimul pluviometric estimat pentru aceasta perioada va fi deficitar in regiunile centrale, nordice, nord-estice si la munte, iar in rest va fi apropiat de cel

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !