Antreprenorii romani, loviti in plin de OUG 114. Sunt anuntate scumpiri in lant

Urmeaza scumpiri de produse dupa ce costurile companiilor romanesti au crescut cu 10-20 de procente. Iata anuntul facut marti de antreprenorii romani, care sustin ca Ordonanta 114, data de guvern la finalul anului trecut, ii loveste din plin.

Patronii vorbesc despre faptul ca si-au amanat investitiile programate si ca isi refac bugetele, dupa ce tarifele pentru chirii, energia, internet si transporturi s-au majorat, de la o luna la alta.

A trecut o luna si jumatate de cand Guvernul a aprobat Ordonanta 114, care a introdus taxe in domeniul bancar si le-a marit pe cele din energie si telecomunicatii. Atunci, oficialii spuneau ca masurile vor ajuta companiile romanesti. Din contra, spun organizatiile de afaceri de la noi.

Dragos Petrescu, presedintele HORA: “Suntem foarte ingrijorati. Aceasta ordonanta va avea impact asupra modului in care noi, intreprinzatorii romani, ne finantam costul cu finantarea va creste si nu numai investitii ci la activitatea de zi cu zi, comisioanele bancare orice costuri legate de banca vor fi mai mari pentru intreprinzatorii romani. Doi, costurile cu energia – deja inregistram cresteri de 15%, ne asteptam la inca 15-20%.”

Dragos Rosca, presedinte RBL: “Companiile au reinceput sa isi analizeze partea de buget in loc sa ne vedem de business la inceput de an sa turam motoarele, ne-am retras si asteptam sa vedem ce se intampla, evident punand pe hold investitii, evident cu impact negativ”.

Vestile vin dupa doi ani buni pentru firme, ani in care cresterea consumului a adus profituri importante. In 2018 volumul cifrei de afaceri din comert a incetinit la jumatate fata de 2017, dupa ce am avut o inflatie record pentru ultimii 5 ani, potrivit datelor anuntate azi de Institutul National de Statistica. Iar patronii se pregatesc acum pentru noi scumpiri, dar si pentru pierderi.

Dragos Petrescu, presedintele HORA: “Nu putem sa crestem preturile cu 10-15-20% pentru ca romanul nu este dispus sa plateasca pentru servicii sau produse costuri atat

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !