Anunț de ultimă oră pentru fermieri! Se dau bani de la stat

Un anunț important vine către românii la început de lună. Se anunță vesti bune pentru fermierii care așteaptă de mult timp o mișcare în ceea ce privește sprijinul lor. Aflăm de la Petre Daea că a fost aprobat un proiect importante și în curând se vor da și bani de la stat.

A fost aprobat Planul Național Strategic

Planul Naţional Strategic (PNS) al României a fost validat de Comisia Europeană pe data de 5 decembrie 2022, a anunţat, astăzi, ministrul Agriculturii, Petre Daea. Acesta a precizat că, în următorii patru ani, România are la dispoziție peste 8 miliarde de euro, bani ce vor fi folosiți pentru dezvoltarea rurală și agricultură.

“Stimați fermieri,

Dragi făuritori de hrană ai țării,
Vă anunț că astăzi, la orele 11.00, s-a aprobat de către Comisia Europeană Planul Național Strategic 2023 – 2027, prin Decizia C(2022) 8783.

România are la dispoziție, pentru perioada 2023-2027, 15.8 miliarde euro pe care trebuie să îi folosim pentru agricultură și dezvoltare rurală!

Ne dorim succes în accesarea întregii sume disponibile! Ne întâlnim la locul faptelor!”, a scris ministrul pe rețelele de socializare.

Ministrul Petre Daea a vorbit despre acest subiect de mai mult timp și a explicat că, desi România nu a primit aprobarea printre primele state, nu împiedică evoluția ei cu nimic.

Întrebat ce soluţii are în privinţa inflaţiei care a depăşit, potrivit specialiştilor, 25% în sectorul agroalimentar, ministrul a menţionat că Guvernul a venit cu o serie întreagă de de măsuri “pentru a putea stăpâni preţul la energie şi la gaze, în aşa fel încât să putem realiza produsele pe care le obţinem cu greu, la costuri cât mai scăzute, întrucât avem o serie întreagă de influenţe externe”.

Cât despre sprijinul fermierilor care au avut de suferit din cauza secetei, banii vor ajunge curând la aceștia. Conform calculelor efectuate de autorități, se oferă câte 1500 de lei pe hectar și, respectiv, un sfert din sumă pentru cei ale căror culturi au fost afectate doar jumătate, decizie cu care fermierii nu sunt deloc de acord.