Anunț pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani! Se întâmplă de pe 30 decembrie

Informație foarte importantă pentru proprietarii de mașini vechi din România. Se întâmplă începând cu luna noiembrie, iar data limită va fi de 30 decembrie. Ce bani vor primi apoi persoanele care se înscriu în programul guvernamental?

Un program foarte așteptat de către mulți proprietari de rable a fost din nou amânat. Este vorba despre programul Rabla Local, prin care posesorii de mașini mai vechi de 15 ani le pot da la casat, în schimbul a 3.000 de lei. Ei nu sunt obligați să achiziționeze apoi o mașină nouă, așa cum se întâmplă în cazul Rabla Clasic sau Rabla Plus.

Totuși, programul a suferit deja mai multe amânări, iar Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunță acum că Rabla Local va începe, până la urmă, pe 11 noiembrie.

Mai exact, programul Rabla Local se va desfășura în intervalul 11 noiembrie 2022, ora 10:00 – 30 decembrie 2022, ora 14:00 sau până la epuizarea fondurilor, se arată în comunicatul AFM.

Suma alocată pentru Rabla Local 2022 este de 50 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că peste 16.000 de rable ar putea dispărea în curând de pe șoselele din România.